Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα και του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής για το χαράτσι

Εγκρίθηκε
κατά πλειοψηφία
στην συνεδρίαση
της Παρασκευής

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Παρασκευής 25ης Νοεμβρίου, το ακόλουθο ψήφισμα που αφορά στο ζήτημα που προέκυψε για το τέλος ακινήτων που πρέπει να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο λαός μας βρίσκεται στον πυρήνα μιας πρωτοφανούς διεθνούς και εθνικής οικονομικής κρίσης.
Μιας κρίσης που πλήττει πρώτα και κύρια τα ευάλωτα και ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα.

Μιας κρίσης που περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθιστά επιτακτική και αδιαπραγμάτευτη την ανάγκη να εισφέρουμε στην πατρίδα, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του.
Η ορθή και δίκαιη επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας πριν δύο χρόνια, δεν συνοδεύτηκε από την αυτονόητη εφαρμογή του, με αποτέλεσμα σήμερα να καλούνται να πληρώσουν όλοι όσοι κατέχουν έστω και ένα ακίνητο, με την απειλή της στέρησης της ηλεκτροδότησης, που αποτελεί μείζον κοινωνικό αγαθό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής εκφράζει την αντίθεση του :

Στην επιβολή της έκτακτης εισφοράς ισότιμα στην μικρή και στη μεγάλη περιουσία. Στο «κόψιμο» του ρεύματος, οριζόντια και αδιάκριτα, καθώς το μέτρο είναι κοινωνικά ανάλγητο και άδικο. Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να δείξει την αυτονόητη κοινωνική ευαισθησία, και να επεκτείνει τις εξαιρέσεις, αγκαλιάζοντας το σύνολο των πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Κανένα «κόψιμο ρεύματος», κανένα πρόσθετο χαράτσι στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν.

.