Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μαλλιά - κουβάρια στη ΝΔ για τη συγκυβέρνηση


Ακόμα και στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και μαίνεται ένας μίνι πόλεμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Μαλλιά-κουβάρια» έχουν γίνει στη ΝΔ για το ζήτημα της συγκυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όποια απόφαση και εάν πάρει.

Εάν τελικά ο κ. Σαμαράς υπαναχωρήσει από τους όρους που θέτει (από τους οποίους είναι αλήθεια ότι έχει υπαναχωρήσει μερικώς όπως φάνηκε και από τη δήλωση Μιχελάκη ότι η μη συμμετοχή πολιτικών προσώπων δεν είναι «θέσφατο»), θα έχει να αντιμετωπίσει την οργή των «σκληρών» (Φ. Κρανιδιώτης, Δ. Καραχάλιος κ.α.) οι οποίοι διαμηνύουν ότι δεν μπορεί η ΝΔ να εμφανισθεί σαν «δεκανίκι» του «συστήματος» κατά την άποψή τους. Το μόνο που αποδέχονται με το… ζόρι, είναι «ανοχή» σε μια μεταβατική κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικό είναι πως καταλήγει το σημερινό άρθρο στο antinews.gr , το οποίο εκφράζει τους «σκληρούς δεξιούς» της ΝΔ, με τον τίτλο «δωράκια αυτοϋπονόμευσης σε πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ (2)», το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενου με αντίστοιχο περιεχόμενο: «Πρέπει να προσέξουν λοιπόν πολύ στη ΝΔ πριν προχωρήσουν . Η συγκυβέρνηση με σκληρούς μνημονιακούς, αμετανόητους καθεστωτικούς και πολιτικούς τυχοδιώκτες είναι αχαρτογράφητη περιοχή και περικλείει πολλούς κινδύνους». Αφορμή ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου και το πως θα αντιμετωπιστεί από τη νέα κυβέρνηση.

Σήμερα επίσης κυκλοφόρησε η φήμη ότι βουλευτές της ΝΔ συγκεντρώνουν υπογραφές σε κείμενο με το οποίο ζητείται να μην συμμετάσχουν πολιτικά πρόσωπα στη συγκυβέρνηση, αλλά πριν από λίγο διαψεύσθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος κ. Κ. Μαρκόπουλο.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται «μεσαιοχωρίτες» της ΝΔ οι οποίοι διαμηνύουν ότι στην περίπτωση που με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τορπιλισθεί η προσπάθεια συγκυβέρνησης, πέρα από την ζημιά για τη χώρα θα υπάρξει και μεγάλη κομματική ζημιά, μεγαλύτερη ίσως από αυτή που θα υπήρχε σε μια αρχική άρνηση. Για τον ίδιο λόγο οι «πέντε» της ΝΔ ( Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Κυρ. Μητσοτάκης. Κ. Χατζηδάκης, Β. Αντώναρος που υπέγραψαν κείμενο υπέρ της συγκυβέρνησης ) βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα», ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι χθες ένας εξ αυτών, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση στους «σκληρούς» του κόμματος ότι ήθελαν να ρίξουν τη χώρα στα βράχια.


Πηγή:  http://www.star.gr/