Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Παπανδρέου

Ως το βράδυ θα κλείσουν και οι λεπτομέρειες του θέματος της συγκυβέρνησης, είπε ο Παπανδρέου στους υπουργούς του, από τους οποίους ζήτησε να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συγκεχυμένη είναι ακόμη η κατάσταση με την αποκάλυψη του ονόματος της νέας κυβέρνησης και του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο και -όπως έγινε γνωστό- τα μέλη του ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό πως οι παραιτήσεις τους είναι στη διάθεση του, όπως ζήτησε ο ίδιος. "Δε σας ζητώ τις παραιτήσεις σας, γιατί δεν έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση, αλλά λόγω των εξελίξεων και των διεργασιών θα χρειαστούν κάποια στιγμή και γι’ αυτό θέλω να είναι στη διάθεσή μου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέχρι το βράδυ θα έχει τελειώσει θετικά το θέμα με τη νέα κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί με σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Εδώ, βέβαια, τίθενται τα ερώτηματα αν θα προσέλθουν σε αυτό ο κ. Τσίπρας και η κα Παπαρήγα καθώς και αν τελικά το συμβούλιο των αρχηγών θα συγκληθεί ακόμη χωρίς αυτούς. Τέλος, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο νέος επικεφαλής της κυβέρνησης θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αφού διαπιστωθεί ότι υπάρχει η δεδηλωμένη στο πρόσωπό του.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τις εξελίξεις στo Eurogroup και ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου λέγοντας πως ήταν τιμή που συνεργάστηκαν μαζί του. Όπως έγινε γνωστό, δεν πήρε κανείς άλλος το λόγο.


Μπήκε, βγήκε και... ξαναμπήκε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός!

Ο πρωθυπουργός μπήκε στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου στις 13:21 και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα ξεκινούσε το (κατά πάσα πιθανότητα) τελευταίο υπουργικό συμβούλιο με τον ίδιο επικεφαλής, μετά από 4 λεπτά βγήκε από την αίθουσα και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του!

Ύστερα από 10 λεπτά, ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε και πάλι στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 14.25. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια που διακόπηκε το υπουργικό συμβούλιο είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, με τον τελευταίο στη συνέχεια να διαψεύδει φήμες που θέλουν και τον ίδιο υποψήφιο για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.


Έφυγε από τα γραφεία της ΝΔ ο Σαμαράς λίγο πριν τις 2

Λίγο πριν τις 2, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έφυγε από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας αλλά άγνωστο προορισμό.


Ζητούν δέσμευση με 5 υπογραφές για τη συμφωνία οι Ευρωπαίοι

Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι διαμηνύουν ότι μέχρι την Πέμπτη πρέπει να αποσταλεί στο Eurogroup επιστολή με την οποία η νέα κυβέρνηση θα δηλώνει ότι αποδέχεται τη νέα δανειακή σύμβαση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η επιστολή θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον νέο πρωθυπουργό, τον νέο υπουργό Οικονομικών, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που θα στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

.