Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Εμφανίστηκε εργαζόμενος-"φάντασμα" του Δήμου Ξάνθης

Εργάστηκε στο τμήμα καθαριότητας, όπως υποστηρίζει, δεν πληρώθηκε και δεν καταγράφηκε ποτέ στις καταστάσεις

     ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ


Ενώπιον της δημοσιότητας εμφανίστηκε εργαζόμενος της Ξάνθης που εργάστηκε επίμαχη περίοδο 2006-07 στο Τμήμα Καθαριότητας, όπως υποστηρίζει, δεν πληρώθηκε και δεν καταγράφηκε ποτέ στις καταστάσεις του Δήμου.

Ο κ. Γιαλαντζής, μετά τη σχετική ερώτηση του Νίκου Ανταμπούφη στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη δέσμευση του Δημάρχου ότι θα διερευνήσει το θέμα, εμφανίστηκε στο Κανάλι 6 και υποστήριξε ότι προσλήφθηκε ως οδηγός στην Καθαριότητα από τον τότε Αντιδήμαρχο Γ. Παπασταματίου, ο οποίος τον είχε ειδοποιήσει. Εργάστηκε μαζί με άλλους και τελικά δεν πληρώθηκε ποτέ αλλά και δεν υπέγραψε ποτέ σύμβαση με το Δήμο, χωρίς πρακτικά να εμφανίζεται μέχρι σήμερα σε κάποια κατάσταση.

Πιο αναλυτικά, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι εκείνης της εποχής είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα υπογράψουν σύμβαση και θα πληρωθούν. Εν συνεχεία σημείωσε ότι είχαν συναντήσει το Δήμαρχο που είχε υποσχεθεί να εξετάσει την περίπτωσή τους ενώ συνάντησαν και την Διευθύντρια του Δήμου Μαρία Σπανού που τους είπε ότι δεν μπορούσε η ίδια να βρει τρόπο για να πληρωθούν.

Το επίμαχο διάστημα αρμόδιος Αντιδήμαρχος ήταν ο Γιώργος Παπασταματίου ενώ το 2007 Αντιδήμαρχος ήταν ο Τάσος Θεοδωρίδης.


Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

Οι εργαζόμενοι, που αναφέρουν ότι δεν μίλησαν τότε, ελπίζοντας σε μονιμοποίησή τους, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και ευελπιστούν ότι θα κερδίσουν την υπόθεση, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους αλλά και τα ένσημά τους που δεν έχουν κολληθεί. Δεν υπάρχουν παρουσιολόγια ή Δελτία Κίνησης των οχημάτων της καθαριότητας, καθώς τα σχετικά αρχεία δεν τηρούνται για πολλά χρόνια.

Όμως αναφέρουν ότι υπάρχουν οι ταχογράφοι, στους οποίους υπάρχει το όνομά τους αλλά και τα τιμολόγια για το πετρέλαιο των οχημάτων, που αναφέρουν το όνομα του οδηγού. Για να τα λάβουν στα χέρια τους, σχεδιάζουν να ζητήσουν την παρέμβαση της Εισαγγελέως. Εκεί αναμένεται να λυθεί το ζήτημα της αποκατάστασης των εργαζομένων. Πολιτικά, το θέμα δεν έχει κλείσει καθώς η εμφάνιση του εργαζόμενου στην κάμερα, δημιουργεί την ανάγκη να υπάρξει απάντηση από την πλευρά του Δήμου.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/