Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ένταση λόγω χρυσού στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Τα αίματα άναψαν κατά την συζήτηση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας, η οποία απεστάλη προς ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στιγμές μεγάλης έντασης καταγράφηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, την οποία μονοπώλησε το θέμα της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης», η οποία απεστάλη στο Δήμο για ενημέρωση. Το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση.

O ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γ. Λασκαράκης απείχε της ψηφοφορίας, σημειώνοντας ότι δεν ζητείται στην παρούσα φάση η γνωμοδότηση του σώματος, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να μελετήσει την προμελέτη διεξοδικά και να προβάλει ακλόνητα επιστημονικά επιχειρήματα για να υποστήριξει τις απόψεις του.

Επίσης, αποφασίστηκε να αναρτηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε δημόσιους χώρους, ως απάντηση και στον πρόεδρο του Εθνικού Χ. Καρυωτάκη, ο οποίος αντέδρασε ιδιαίτερα έντονα στην κίνηση ορισμένων πολιτών να αναρτήσουν πανό κατά του χρυσού σε πρόσφατα αγώνα της ομάδας βόλεϊ.

Παρόντες στη συνεδρίαση, μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης- Έβρου κατά του χρυσού, όπως και αγανακτισμένοι πολίτες, αλλά και επιστήμονες, όπως ο Γ. Τριανταφυλλίδης από το ΑΠΘ, ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος από το ΤΕΕ Θράκης, ο Στέλιος Σκιάς από το ΔΠΘ, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το έργο, προβάλλοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Σκεύας, σημειώνοντας πως το κέρδος για το δημόσιο από την επένδυση θα είναι μηδενικό (ο κ. Σκεύας ήταν παλαιότερα στέλεχος της εταιρείας για την επένδυση στις Σάπες, οδηγήθηκε όμως σε παραίτηση μετά από όσα είδε σε εξόρυξη στην Αυστραλία ο τότε συνάδελφός του Γ. Τριανταφυλλίδης).

Η ένταση κορυφώθηκε όταν το λόγο πήρε ο Θανάσης Ζωγράφος, ως πρόεδρος της «Επιτροπής Πολιτών Ροδοπης Έβρου υπέρ της αλήθειας για τον χρυσό». Η αντιπαράθεση μεταξύ διαφωνούντων με την επένδυση και του κ. Ζωγράφου ήταν έντονη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας, όπου τα πνεύματα άναψαν για τα καλά και παρά λίγο να έχουμε επεισόδια…

Μάλιστα ο κ. Ζωγράφος στη συνέχεια προσπάθησε να θέσει ερωτήσεις στον κ. Τριανταφυλλίδη με την ιδιότητα του Δημοσιογράφου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση άλλων Δημοσιογράφων

 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/