Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τριήμερη απεργία από τους εργαζομένους των φυλακών

Σχετική απόφαση έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, η οποία καλύπτει και τους φύλακες στις Φυλακές Κομοτηνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. Οι νέες απεργίες θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου και στις 10 και 11 Νοεμβρίου.


Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει :

Η Ομοσπονδία μας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 08 Νοεμβρίου και 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2011.

Η απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου.

Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης σʼ όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού (60% κενές οργανικές θέσεις) δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Τις ημέρες της απεργίας , δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός αν συντρέχει παρέλευση 12μηνου για κακουργήματα και 18μήνου για τα υπόλοιπα αδικήματα, καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).
 
.