Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

O πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου αδειάζει τον Γκρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα περί... "τουρκικής μειονότητας"

«Δεν είμαστε Τούρκοι, και δεν καλέσαμε τον Ελβετό βουλευτή στην Ρόδο» δηλώνει ξεκάθαρα σε τηλεοπτικό κανάλι του νησιού


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Σε πλήρη διάψευση των όσων υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής και μέλος του συμβουλίου της Ευρώπης, αρμόδιος για την έκθεση περί της μουσουλμανικής μειονότητας σε Ρόδο και Κω που πρόκειται να συζητηθεί στις αρχές Μαρτίου, Ανδρέα Γκρος, προχώρησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου Αδελφοσύνη που αριθμεί 3000 μέλη περίπου Μεχμέτ Ζαμαντάκης.

Ο Ελβετός ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι καλέστηκε από τους μουσουλμάνους του νησιού για να ακούσει συμπληρωματικές απόψεις που δεν κατατέθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος και εκπρόσωπος των μουσουλμάνων Ρόδου. γεγονός που αφήνει ερωτηματικά για του λόγους της δεύτερης επίσκεψης και την προέλευση των πιέσεων που δέχθηκε ο κ. Γκρος.

Έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι ερωτηθείς ο Ρόδιος Μουσουλμάνος κ. Ζαμαντάκης για το εάν τον αντικατοπτρίζει ο προσδιορισμός ''τουρκική μειονότητα'' που θέλει να του προσάψουν, απάντησε αρνητικά δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε Τουρκία και Ε.Ε.

Πηγή:  http://www.newskosmos.com/