Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ανατροπή: Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος νέος πρωθυπουργός;

Εμπλοκή στην υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου έχει παρουσιαστεί

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕOΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ


Ο καθηγητής Νικηφόρος Διαμαντούρος φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πιθανότερος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης. Πρόκειται για τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή, πρώην Συνήγορο του Πολίτη και ιδιαίτερα γνωστό στους Θρακιώτες από τις επισκέψεις του στην Θράκη εκείνη την περίοδο.

Ο ίδιος με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό Reuters επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα, χωρίς να αποκαλύψει από ποιόν, ενώ φέρεται να δήλωσε ότι δεν το αποκλείει κάτω από συγκεκριιμένες προϋποθέσεις. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι θέτει και αυτός προϋποθέσεις, όπως δηλαδή και ο Λουκάς Παπαδήμος που μέχρι πριν λίγα λεπτά θεωρούνταν πρώτο φαβορί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος ήθελε συγκεκριμένα άτομα στην κυβέρνηση, επιπλέον ξεκαθάριζε ότι είναι πολύ νωρίς για εκλογές η 19η Φεβρουαρίου ενώ τέλος απαιτούσε να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα και από τα δύο κόμματα, δηλαδή και από τη ΝΔ που διαφωνεί κάθετα σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η εμπλοκή στο πρόσωπο Παπαδήμου επιβεβαιώνεται τόσο από το στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτό της ΝΔ, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες που θεωρούν ότι το "σχέδιο Παπαδήμος" δεν έχει εγκαταλειφθεί και ενδέχεται το όνομα να επανέθλει στο προσκήνιο στην διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα πάντως, ακούγονται και άλλα ονόματα, όπως αυτό του αντιπροέδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα ή του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη...

.