Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Αμεση εκταμίευση 12 εκατ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ

Μετά από συνάντηση του Γ. Πεταλωτή με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη

ΤΙ ΑΛΛΟ
ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ
ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;
O Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, για θέματα στήριξης της εργασίας στη Ροδόπη.


Ειδικότερα και στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γιώργος Πεταλωτής, έθεσε το θέμα της καταβολής της επιδότησης του 12% του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων για το Β’6μηνο του 2008, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, όπως εγκρίθηκε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης. Άμεσα ο κ. Κουτρουμάνης υπέγραψε την εκταμίευση του ποσού.

Ο κ Πεταλωτής δήλωσε: “Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη σημερινή εντολή εκταμίευσης του ποσού της επιδότησης, για να ανασάνει η αγορά στην Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης”

Επίσης, σε συνεργασία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή με το Υπουργείο Ανάπτυξης διερευνήθηκαν επισταμένα τρόποι για την άμεση λήξη των αντίστοιχων εκκρεμών υποχρεώσεων επιδότησης του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων και για τα έτη 2009 και 2010. Το θέμα προωθήθηκε από τον Γιώργο Πεταλωτή ως εξαιρετικής σημασίας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό η επίτευξη θετικού αποτελέσματος να αποτελέσει εφεξής μια «καλή πρακτική», η οποία θα συνιστά μόνιμη και θεαματική βελτίωση στην πραγματικότητα των καθυστερήσεων στις υποχρεώσεις τις Πολιτείας, που εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις της περιοχής.

.