Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στο Φανάρι

Το πρωί σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε η θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ &
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ;


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Οικουμενικό Πατριαρχείο εορτάζει την Γέννηση του Σωτήρα Χριστού. Το πρωί σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε η θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Πέργης Ευάγγελος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος και Προύσης Ελπιδοφόρος.

Στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Νίκος Ματθιουδάκης, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδριανούπολη κυρία Βαρβαρίγου, Άρχοντες του Θρόνου, πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό καθώς και 200 νέοι από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που ταξίδεψαν στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας με πρωτοβουλία του επικεφαλής της 5ης Περιφερείας του ΣΑΕ, Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη, Βουλευτή της 4ης και 5ης Συνόδου της Κρατικής Δούμας.

.