Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Βελτιωμένη η κατάσταση του Εφραίμ αλλά παραμένει κλινήρης

Εξετάστηκε το πρωί από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών Κωνσταντίνο Δοκουσλή
ΠΟΤΕ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ
ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ;


Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει φρουρούμενος κλινήρης στο κελί του στη Μονη Βατοπεδίου, μετά από εντολή του εισαγγελέα. «Εκτιμώ ότι σε 2-3 μέρες, εκτός απροόπτου, θα μπορεί να μετακινηθεί», δήλωσε ο γιατρός που τον εξέτασε.

Ο κ. Εφραίμ εξετάστηκε το πρωί της Κυριακής από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών Κωνσταντίνο Δοκουσλή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δοκουσλής, ο οποίος εξετάζει πρωί και βράδυ τον ηγούμενο, που διεγνώσθη με εμπύρετο λοίμωξη του αναπνευστικού, επιδείνωση δισκοπάθειας και απορρύθμιση σακχάρου, λόγω της αντιπυρετικής αγωγής που ακολουθεί, εμφανίζει ελαφρά βελτίωση.

«Εκτιμώ ότι σε 2-3 μέρες, εκτός απροόπτου, θα μπορεί να μετακινηθεί» σημείωσε ο κ. Δοκουσλής.

Ο ηγουμενος δεν είχε παρουσιαστεί για να προφυλακιστεί δηλώνοντας ασθενής. Ο εισαγγελέας είχε μεταβεί στο Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης από το Συμβούλιο Εφετών.

Την σχετική απόφαση έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου που μετέβη στη μονή συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, αφού ο κ. Εφραίμ υπεβλήθη εκ νέου σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε.

Την Δευτέρα στις 16:00 λήγει η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το συμβούλιο εφετών για τον ηγούμενο Εφραίμ, ενώ οι εξελίξεις αναμένεται να τεθούν στο στόχαστρο της Ιεράς Κοινότητας στην τακτική της συνεδρίαση.

.