Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ντεραπάρισε φορτηγό στον Ίασμο

Παρενέβη το τοπικό πυροσβεστικό κλιμάκιο, ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Έκλεισε χθες η Εγνατία Οδός Ξάνθης – Κομοτηνής για τα φορτηγά, η κίνηση των οποίων διοχετεύονταν στο εθνικό δίκτυο


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ήταν μετά τις 11 το πρωί όταν το φορτηγό που οδηγούσε συμπολίτης μας και κινούνταν στον Ίασμο και συγκεκριμένα κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ λίγο έξω από τον οικισμό ντεραπάρισε. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης κατάφεραν να παρασύρουν το βαρύ όχημα και να το θέσουν εκτός πορείας. Ο οδηγός του φορτηγού δεν τραυματίστηκε, αλλά προληπτικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Στο σημείο βρέθηκαν και δύο άνδρες με ένα όχημα από το τοπικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου, προκειμένου να συνδράμουν σε βοήθεια. Οι πυροσβέστες πάντως λίγη ώρα αργότερα κλήθηκαν να απομακρύνουν από τη γέφυρα του Φαναρίου ένα δένδρο που ξερίζωσε ο αέρας. Οι πυροσβέστες προχώρησαν στην κοπή και την απομάκρυνσή του. Πάντως τα πράγματα ήταν πιο ήσυχα στην Κομοτηνή, όπου αν και έπνεαν δυνατοί άνεμοι, δε σημειώθηκε κάποιο συμβάν, πέρα από κάποιες πτώσεις κλαδιών, παρασύρσεις κάδων απορριμμάτων, ακόμα και πτώσεις των χριστουγεννιάτικων δέντρων.


Απαραίτητες οι αλυσίδες στα ορεινά της Θράκης

Αν και τα σοβαρότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας σημειώθηκαν σε περιοχές εκτός Θράκης, ωστόσο το χιόνι που έπεσε στις ορεινές περιοχές σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν επικίνδυνη την κίνηση οχημάτων. Έτσι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις ανακοίνωσαν τα σημεία του οδικού δικτύου, όπου μπορεί να χρειαστεί η χρήση αλυσίδων στο νομό Ξάνθης είναι στην Εθνική Οδό Ξάνθης – ελληνοβουλγαρικών συνόρων, από 31 χλμ. έως θέση Αγίου Κωνσταντίνου. Στο νομό Ροδόπης τα σημεία αυτά είναι η εθνική οδός Σαπών –Κέχρου και το επαρχιακό οδικό δίκτυο Κάτω Δροσίνης, Δράνιας, Οργάνης, Άνω Κάρδαμος, Κάτω Κάρδαμος, Κύμης, Σμιγάδας, Μυρτίσκης, Άνω Βυρσίνης. Στη Θράκη σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά, χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού εξόργισε τους ξενοδόχους Δράμας

Πάντως προβλήματα σημειώθηκαν και στο νομό Δράμας, όπου, όχι τόσο η χιονόπτωση, όσο η ολιγωρία του μηχανισμού, εξόργισε την τοπική Ένωση Ξενοδόχων. Με ανακοίνωσή της εκφράζουν την αγανάκτησή τους και σημειώνουν τα εξής: «Δεχτήκαμε έντονα παράπονα από συναδέλφους στον ορεινό όγκο και κυρίως στην περιοχή του Κ. Νευροκοποίου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης των επισκεπτών στις ξενοδοχειακές μονάδες. Δυστυχώς δεν μας τιμά καθόλου να παρακαλάμε τους δημάρχους, τους αντιδημάρχους, τους χειριστές μηχανημάτων για να καθαρίσουν το χιόνι από το οδικό δίκτυο ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση των επισκεπτών στα ξενοδοχεία μας.

Δυστυχώς δεν σας τιμά καθόλου να μας αντιμετωπίζεται ειρωνικά και με σαρκασμό όταν εμείς κάνουμε τα πάντα για να αναδείξουμε την περιοχή μας.

Σήμερα και αύριο και όλη την περίοδο των εορτών θα επισκεφτούν την περιοχή μας εκατοντάδες επισκέπτες και αναρωτιόμαστε, απ’ ότι φαίνεται μόνο εμείς, πώς όλοι αυτοί θα προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία μας; Σε μια ύστατη προσπάθεια να σας ευαισθητοποιήσουμε και να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε για τα αυτονόητα, σας παρακαλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο σήμερα όσο και τις επόμενες μέρες ώστε η άφιξη των επισκεπτών να γίνεται ομαλά, χωρίς παράπονα και γκρίνιες, που το μόνο που θα μας αποφέρει θα είναι η αυτοδυσφήμηση της περιοχής μας, και αυτό σίγουρα δεν θα τιμά καθόλου όλους εσάς που είστε υπεύθυνοι για την καθαριότητα και των εκχιονισμό των δρόμων».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι χθες, λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Βόλος-Σποράδες και Πρίνος-Καβάλα.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/