Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Στο "Αλ. Μπαλτατζής" η λιμενοδεξαμενή Ξηροποτάμου Σαμοθράκης

Το έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2012 ,θα κατασκευαστεί στην θέση Αηδόνι και έχει συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής τα 5.250.000 ευρώ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ;


Ένα σημαντικό έργο αγροτικής υποδομής, χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ,που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία του νησιού της Σαμοθράκης, η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στον Ξηροπόταμο, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας ΑΜΘ, εντάχθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».


Το έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2012 ,θα κατασκευαστεί στην θέση Αηδόνι. Περιλαμβάνει την κατασκευή αρδευτικής λιμνοδεξαμενής συνολικής χωρητικότητας 315.000 κ.μ. νερού καθώς και συνοδευτικά αρδευτικά έργα, απαλλοτριώσεις κλπ με συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής τα 5.250.000 ευρώ.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Αρης Γιαννακίδης: «Σε μία εποχή κρίσης η ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας ,η μείωση του κόστους παραγωγής και η δημιουργία προϋποθέσεων απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια και συνδέονται σαφώς με την προσπάθεια που κάνουμε να καταστήσουμε την Περιφέρεια χώρο παραγωγής ποιοτικών ,αναγνωρίσιμων και ανταγωνιστικών διεθνώς αγροτικών προϊόντων. Συνεχίζουμε δυναμικά σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να μην αφήσουμε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο ανεκμετάλλευτο.»
 
.