Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Εργατικό ατύχημα με 15 τραυματίες στην Βουλγαρία

Εγινε σε μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, με άλλους να φέρουν εγκαύματα, άλλους με δηλητηρίαση και άλλους με αναπνευστικά προβλήματα, ύστερα από διαρροή μεγάλης ποσότητας αμμωνίας
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Δεκαπέντε εργάτες τραυματίστηκαν σε ατύχημα που έγινε σήμερα το πρωί σε μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην ορεινή πόλη Ελένα της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βουλγαρικά ΜΜΕ, κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν εγκαύματα, άλλοι έχουν πάθει δηλητηρίαση και άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ύστερα από διαρροή μεγάλης ποσότητας αμμωνίας.

Το σοβαρότατο εργατικό ατύχημα έγινε όταν όταν, από λανθασμένη μανούβρα φορτηγού αυτοκινήτου, διαχύθηκε στο χώρο εργασίας ποσότητα (50-100 κιλά) αμμωνίας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Βέλικο Τίρνοβο και, όπως λένε οι θεράποντες ιατροί, οι τρείς από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος στο Βέλικο Τίρνοβο, Ελένα Γρηγόροβα, διαβεβαίωσε, με δηλώσεις της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Φόκους" , ότι από το ατύχημα δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της ατμόσφαιρας της πόλης, αφού η ζημιά αποκαταστάθηκε γρήγορα. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των τραυματιών, επειδή τα συμπτώματα της δηλητηρίασης με αμμωνία εμφανίζονται μέσα σε 24 ωρες.

.