Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η πρώτη μουσουλμάνα βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού!

Με ομόφωνη απόφαση η Εμινέ Γεσήρ που κέρδισε φέτος τον τίτλο της Playgirl θα είναι η βασίλισσα του καρναβαλιού της Ξάνθης

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Από το Γιάννη Τσεγγελίδη ήρθε η έκπληξη στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής, έκτακτα, προκειμένου να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση με την ΕΑΠΑΞ.

Ο Αντιδήμαρχος Αστυνομίας και πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης, πρότεινε, εκτός ημερησίας διάταξης, και έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ . η φετινή βασίλισσα του Καρναβαλιού να είναι η Εμινέ Γιεσίρ, η νεαρή που κατάγεται από το Μέγα Εύμοιρο του Δήμου Ξάνθης και έγινε γνωστή πρόσφατα σε διαγωνισμό ομορφιάς.



Η 22χρονη ξανθιώτισσα, πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένεται ότι θα είναι η πρώτη μουσουλμάνα που αναλαμβάνει τον τίτλο της «βασίλισσας του καρναβαλιού» και, λόγω της φήμης που έχει αποκτήσει, αναμένεται ότι για ένα ακόμη χρόνο η παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης που γνωρίζει τη νεαρή με καταγωγή από την περιοχή του, είχε εκμυστηρευτεί τη σκέψη του αυτή λίγο νωρίτερα στο γεύμα που είχε παραχωρήσει σε δημοσιογράφους και, τελικά, προχώρησε στην υποβολή της πρότασης που έγινε δεκτή στο Δ.Σ.



Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση



Στο κυρίαρχο ζήτημα της συνεδρίασης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης το θέμα της προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου-Κέντρου-ΕΑΠΑΞ για την εκπόνηση μελετών στην ορεινή περιοχή και, ουσιαστικά, τη στήριξη της πολύπαθης ανώνυμης εταιρίας του Δήμου Ξάνθης. Ερωτήσεις για το θέμα υπέβαλε η Μπέτυ Πατσίδου που επανέλαβε τις επιφυλάξεις που έχει για την υπόθεση. Αρνητικά ψήφισαν η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης του Χ. Πούλιου και ο Σάββας Μελισσόπουλος.



Επιτροπή του Κέντρου για το πρόγραμμα των ΘΛΕ



Μετά από σχετική πρόταση του Μανώλη Φανουράκη, ενόψει της κατάρτισης του προγράμματος για τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, συστήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, το Γιάννη Δρεμσίζη, την Μπέτυ Πατσίδου και το Σάββα Μελισσόπουλο, η οποία θα έρθει σε επαφή με το προσωπικό του Κέντρου Πολιτισμού που είναι επιφορτισμένΟ με τη διοργάνωση, θα συνεργαστούν και θα κατεβάσουν στο Δ.Σ. το φετινό πρόγραμμα ως συνολική και τελική πρόταση.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/