Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Βροχερός ο καιρός το επόμενο τριήμερο


ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ
Η ΕΜΥ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ
ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ
& ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ;


Βροχερός αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Το σκηνικό του καιρού αλλάζει από σήμερα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, και δυτικούς ανέμους μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη.

Το Σάββατο, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Τα φαινόμενα, που τοπικά θα είναι έντονα κυρίως στα βορειοδυτικά, τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νοτιά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή, στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

.