Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδρίασε Διυπουργική για την Θράκη υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο

Φήμες για προώθηση νομοσχεδίου για την ανάδειξη του Μουφτή

ΤΙ ΛΕΝΕ
ΞΥΝΙΔΗΣ ΚΑΙ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;

Ο τρόπος ανάδειξης Μουφτή, κυρίως, αλλά και το θέμα των ιεροδιδασκάλων είναι τα ζητήματα που επιχειρεί να κλείσει με τρόπο νομοθετικό η Διυπουργική Επιτροπή για τη Θράκη, που συνεδρίασε πρόσφατα υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο με τη συμμετοχή της Άννας Διαμαντοπούλου και του Σωκράτη Ξυνίδη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, οι πολιτικές για τη Θράκη ήταν το ζητούμενο της συυνεδρίασης στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης καθώς είναι σαφές ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται οδηγούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες.


«Συγκεκριμένο νομοθετικό κείμενο»

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Σ. Ξυνίδη «Η επιτροπή έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο νομοθετικό κείμενο που θα κατατεθεί στη βουλή» Πριν από το βήμα αυτό, θα προηγηθεί το στάδιο της διαβούλευσης, θα υπάρξει η σχετική επεξεργασία, θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις όλων των κομμάτων και, θα κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό, που ανέφερε ότι οι απόψεις των κομμάτων ενδιαφέρουν την κυβέρνηση.

«Είναι σημαντική στιγμή για να λυθούν ζητήματα στην περιοχή που δημιουργούν εντάσεις και που δίνουν τροφή σε επιτήδειους, να τα εκμεταλευτούν» κατέληξε ο Σ. Ξυνίδης. Η επιτροπή που συνεδρίασε και προχώρησε στην απόφαση για θεσμική αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των μουφτήδων, έλαβε υπόψην της και το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που είχε συσταθεί από το Θόδωρο Πάγκαλο, προκειμένου να προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές στο υπάρχον νομικό πλαίσιο.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/