Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αποζημίωση – μαμούθ για την «Alfa Beta Roto»

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ζημιά που θα υποχρεωθεί να καταβάλει ιστορικά η ελληνική ασφαλιστική αγορά ώστε να αποκατασταθεί το εργοστάσιο που κάηκε στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής
ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ
ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ;




Με το ποσό των 25,8 εκατ. ευρώ θα αποζημιωθεί η εταιρεία «Alfa Beta Roto», για τις ζημιές που υπέστη από την πυρκαγιά πέρυσι το καλοκαίρι στην εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ζημιά που θα υποχρεωθεί να καταβάλει ιστορικά η ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σχετική συμφωνία κατέληξαν οι επτά ασφαλιστικές εταιρείες («AXA», «Interamerican», «Εθνική», «Groupama», «Φοίνιξ», «Ευρώπη» και «Generali») με τη διοίκηση της «Alfa Beta Roto». Ηδη έχει καταβληθεί το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα καταβληθούν 2,2 εκατ. ευρώ στην «Τράπεζα Πειραιώς» με την οποία η βιομηχανία είχε συνάψει σύμβαση leasing.

Το υπόλοιπο της αποζημίωσης εκκρεμεί, καθώς είναι «κλειδωμένο» κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε δανειακές συμβάσεις της εταιρείας με τράπεζες. Πάντως, σχεδόν έξι μήνες μετά την ολοκληρωτική καταστροφή από την πυρκαγιά, η εταιρεία έχει επιστρέψει στην παραγωγή που είχε πριν την καταστροφή, έχοντας μεταφέρει σημαντικό ποσοστό της στο εργοστάσιο της Αθήνας καθώς και σε ενοικιασμένο για δύο χρόνια βιομηχανικό χώρο στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, που γειτνιάζει με την βασική μονάδα της «Alfa Beta Roto».

Ωστόσο, γεγονός είναι ότι όσα χρήματα και να δοθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την αποκατάσταση του κτηρίου στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής αλλά και όση παραγωγή και αν υπάρξει, αυτό που δεν θα διορθωθεί ποτέ είναι ο θάνατος του άτυχου κομοτηναίου εργάτη Σταμάτη Βουδάκη, στον οποίο έπαιξε η μοίρα το πιο άσχημο παιχνίδι, ανήμερα των γενεθλίων του και πάνω που είχε χαρεί επειδή είχε βρει επιτέλους δουλειά και είχε έτσι ξεφύγει από την κόλαση της ανεργίας, στην οποία είχε βρεθεί ως εργαζόμενος της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας»...

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/