Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Να συνεχίσει η λειτουργία του ΟΑΕΔ στο Διδυμότειχο ζητά η Τσιαούση

Η βουλευτής Έβρου
κατέθεσε αναφορά προς
τον Υπουργό Εργασίας
και Κοινωνικής Ασφάλισης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Να συνεχίσει τη λειτουργία της η υπηρεσία του ΟΑΕΔ στο Διδυμότειχο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του Νομού Έβρου, ζητάει με την αναφορά της, η βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τονίζοντας ότι η λήψη απόφασης για την υποβάθμιση της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ στο Διδυμότειχο σε απλό γραφείο με περιορισμένες ευθύνες και δραστηριότητες θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών που κατοικούν στο κεντρικό τμήμα του Νομού, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται για την ολοκληρωμένη διευθέτηση των υποθέσεων τους είτε στην Αλεξανδρούπολη, είτε στην Ορεστιάδα.

Οι σημερινές υπηρεσιακές δομές του ΟΑΕΔ στο Νομό Έβρου (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα) μπορούν και εξυπηρετούν όλους τους κατοίκους του Νομού από την πιο απομακρυσμένη περιοχή μέχρι τα μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τόσο των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων. Η υπάρχουσα υπηρεσία του ΟΑΕΔ στο Διδυμότειχο καλύπτει τις ανάγκες κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής του Νομού Έβρου (Κεντρικό και Νότιο Τμήμα) που φτάνει μέχρι και το Αρδάνιο.

Όπως σημειώνει η κυρία Τσιαούση στην αναφορά της, με την σχεδιαζόμενη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και της υπηρεσιακής σύστασης του ΟΑΕΔ Διδυμοτείχου, οι πολίτες του κεντρικού και νότιου τμήματος του Νομού θα υπόκεινται σε μια απίστευτα χρονοβόρα και αρκετά δαπανηρή διαδικασία προκειμένου να διεκπεραιώσουν καθημερινά γραφειοκρατικά ζητήματα, που μέχρι σήμερα μπορούν να τελεσφορήσουν μέσω της ολοκληρωμένης υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ που λειτουργεί στο Διδυμότειχο.

.