Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ποιος μητροπολίτης της Θράκης έστειλε επιστολή στον Βενιζέλο διαμαρτυρόμενος για την κατάργηση Τελωνείου;

Ζήλεψε φαίνεται τον
ρόλο των βουλευτών
και των όλων λοιπών
πολιτευτών - πολιτικών

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων στέλνοντας επιστολή στον Υπουργό Οικονομικώ ν για το θέμα του Τελωνείου του Λάγους.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης ζητά την ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του Τελωνείου Πόρτο-Λάγος γιατί σύμφωνα με τον ίδιο "αποκλείει την τοπική οικονομία από την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων εμπορευμάτων, ακρωτηριάζει την εμπορική δραστηριότητα με τα γειτονικά κράτη και υποβαθμίζει για μία ακόμη φορά τον λιμένα του Πόρτο-Λάγος".

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:


«Η είδηση της αναστολής λειτουργίας του Τελωνείου Πόρτο-Λάγος, αποκλείει την τοπική οικονομία από την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων εμπορευμάτων, ακρωτηριάζει την εμπορική δραστηριότητα με τα γειτονικά κράτη και υποβαθμίζει για μία ακόμη φορά τον λιμένα του Πόρτο-Λάγος, προκαλεί στην τοπική κοινωνία δικαιολογημένα αισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευσης.

Ως Επίσκοπος της περιοχής ενώνω την φωνή μου μαζί με εκείνη των Αρχόντων και του Λαού και ζητώ την ανάκληση της άδικης αυτής αποφάσεως, η οποία επιπλέον στερεί έσοδα από το ίδιο το Κράτος.

Κύριε Αντιπρόεδρε, ήδη η ορεινή περιοχή επλήγει κατάφορα από την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτη, μην πράξουμε παρακαλώ το ίδιο και στο λιμάνι του Πόρτο-Λάγος καταδικάζοντας και αυτή την περιοχή σε ερήμωση. Μη λησμονείτε σας παρακαλώ τις ιδιαιτερότητες του τόπου.

Εύχομαι την ευλογία του Κυρίου μας στην ζωή και το ευθυνοφόρο έργο σας, επ’ αγαθώ της Πατρίδος μας.»

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/