Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Βουλγαρία ανησυχούν την Θράκη

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει σήμερα την Βουλγαρία προκαλώντας χαοτικές καταστάσεις και ανησυχία για υπερχείλιση ποταμών και διοχέτευση των νερών προς τον νότο
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει σήμερα την Βουλγαρία προκαλώντας χαοτικές καταστάσεις.


Η περιοχές της Σόφιας και άλλων τεσσάρων περιφερειών της Δυτικής και της Κεντρικής Βουλγαρίας έχουν τεθεί σε συναγερμό. Συνεπεία των πυκνών χιονοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων, τέσσερις χιλιάδες μετασχηματιστές εταιρείας ηλεκτροδότησης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας με συνέπεια μισό εκατομμύριο καταναλωτές να μείνουν από ρεύμα.

Οι βροχές και το λιώσιμο του χιονιού προκάλεσαν πολυάριθμες τοπικές πλημμύρες, κυρίως στην ανατολική και τη νοτιοανατολική Βουλγαρία. «Έσπασε το ρεκόρ» η περιφέρεια της πόλης Σλίβεν, όπου μέσα στο τελευταίο 24ωρο έπεσαν εκατό λίτρα βροχής.

Ατέλειωτες είναι οι ''ουρές'' οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο , σε αρκετές περιοχές το χιόνι είναι ύψους 60 εκατοστών και η θερμοκρασία έχει πέσει στους 10 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

Στο δυτικό τομέα, η ένταση των ανέμων είναι πολύ ισχυρή.

Αντίθετα, στην ΝΑ Βουλγαρία η βροχόπτωση είναι καταρρακτώδης, προκαλώντας ζημιές στο οδικό δίκτυο και αποκλεισμούς χωριών. Και η ανησυχία είναι πλέον μεγάλη και στην Θράκη, καθώς τα φουσκωμένα ποτάμια θα αρχίσουν να κατεβάζουν τα νερά προς τον νότο...


.