Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Oργάνωση διέπραττε διαρρήξεις σε καταστήματα της Κομοτηνής

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων που συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Εξαρθρώθηκε, την 5-1-2012 στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα της Κομοτηνής.

Συνελήφθησαν ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 19χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 23χρονος συνεργός τους, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (5-1-2012), κατέλαβαν τους δύο εκ των δραστών (τον 23χρονο και τον 22χρονο) εντός καταστήματος (περιπτέρου), στο οποίο είχαν εισέλθει παραβιάζοντας την είσοδο και τον τρίτο να βρίσκεται εκτός αυτού, όπου παρέμενε επιτηρώντας τον εξωτερικό χώρο (τσιλιαδόρος).

Οι παραπάνω δράστες, στη θέα των αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή, προσπαθώντας να διαφύγουν τη σύλληψη, πλην όμως, λίγη ώρα αργότερα, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ο 19χρονος και ο 22χρονος, ο οποίος στην προσπάθεια της σύλληψής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Από την έρευνα που ακολούθησε, πλησίον του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο (μεταλλικό καλέμι), ενώ έξω από αυτό, ανευρέθησαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους, καθώς επίσης και μια πάνινη τσάντα, που περιείχε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 30 εκατοστών.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε οι ανωτέρω δράστες, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (5-1-2012), αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τρία (3) καταστήματα, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για τη συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

.