Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Επίσημη πρεμιέρα για τον "Τρελαντώνη" στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Γίνεται αύριο Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με το αξεπέραστο έργο της Πηνελόπης Δέλτα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Επίσημη πρεμιέρα την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με τον αξεπέραστο "Τρελαντώνη" της Πηνελόπης Δέλτα.

Οι συντελεστές της παράστασης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκαν στην δουλειά που θα παρουσιάσουν στο ευρύτερο κοινό παιδιών και μεγάλων. Βέβαια οι μαθητές έξι Δημοτικών σχολείων που έχουν ήδη παρακολουθήσει την παράσταση, έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για το αποτέλεσμα επί σκηνής. Την σκηνοθεσία έχει κάνει η Κομοτηναία Κορίνα Χαρίτου, η οποία είναι Θεατρολόγος και καθηγήτρια στην Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η συγκυρία την έφερε να διδάσκει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και να ετοιμάζει μια παράσταση όπως είπε «με τους μαθητές της ( μια και οι ηθοποιοί ήταν μαθητές στη σχολή του Κρατικού ) για τους μαθητές της στο τρίτο Δημοτικό.

Πριν μιλήσει για τις προσαρμογές του έργου η κ. Χαρίτου, στάθηκε στην ελευθερία που της δόθηκε από πλευράς προέδρου ΔΗΠΕΘΕ, της Μαρίας Μαλαμίδου, στο πώς να κινηθεί στην παράσταση. Όπως μάλιστα τόνισε η πρόεδρος, μπορεί το έργο να έχει χαμηλό προϋπολογισμό, ωστόσο δεν στερείται διόλου ποιότητας και κατάθεσης ψυχής από την πλευρά των ηθοποιών και όλων των συντελεστών. «Δύο ήταν τα στοιχήματα που είχαμε να κερδίσουμε. Το πρώτο ήταν ότι οι ηθοποιοί είχαν να υποδυθούν περισσότερους ρόλους από έναν, λόγω του ότι είμαστε μια ομάδα τεσσάρων ατόμων. Το δεύτερο στοίχημα ήταν ότι στην παράσταση υπάρχουν αρκετά αφηγηματικά κομμάτια, για τα οποία προσέξαμε να μην φανούν κουραστικά στα παιδιά και χάσουν το ενδιαφέρον τους για την παράσταση. Οι μέχρι τώρα παραστάσεις μας έδειξαν ότι τα κερδίσαμε και τα δύο στοιχήματα. Οι ηθοποιοί δούλεψαν πολύ σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έπρεπε να περάσουν πολλά μηνύματα για την παιδική ηλικία προς μικρούς και μεγάλους:Το παιχνίδι, τα βάσανα, τη χαρά, την αδικία που αισθάνονται τα παιδιά από την συμπεριφορά των μεγάλων, καθώς και βλέπουν την σχέση τους με τους μεγάλους», σημείωσε η κ. Χαρίτου.

«Με ενέπνευσε η εξαίσια μουσική του Κώστα Βόμβολου, για να κάνω τις χορογραφίες της παράστασης. Για μένα ήταν μια πολλή ευχάριστη έκπληξη, να δουλέψω πάνω στον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Δέλτα», τόνισε η χορογράφος-σκηνοθέτης Άννη Μαχαιροπούλου. «Τα παιδιά επειδή τα πιο πολλά έχουν διαβάσει το βιβλίο, συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση και αμέσως μετά μιλούν μαζί μας στα καμαρίνια, λέγοντας τις εντυπώσεις τους», είπε από την πλευρά των ηθοποιών ο 'Τρελαντώνης', Χρήστος Όντος. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι τα Μαρίνας Κελίδου, μουσική Κώστα Βόμβολου, χορογραφίες, Άννη Μαχαιροπούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Όντος, Ειρήνη Τσάβα, Σταύρος Μπίλλιος, Μεταξούλα Πετμεζά.

ΥΓ: Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής 25310 25970 .

.