Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κλείνουν και το Τελωνείο Σαμοθράκης, όχι μόνο του Πόρτο Λάγος!!!

Τσάμπα η ευχαριστήρια επιστολή των Παράκτιων Αλιέων Σαμοθράκης στον Γεροντόπουλο που "κατάφερε" να γίνει ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση του Τελωνείου!!!
Οι Μαυρογιαλούροι ζουν και βασιλεύουν και συνεχίζουν να τάζουν λαγούς με πετραχήλια
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Λουκέτο σε δεκάδες μικρά τελωνεία σε όλη τη χώρα βάζει το Υπουργείο Οικονομικών την 1η Φεβρουαρίου 2012. Σύμφωνα με το υπουργείο στόχος είναι να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες μέσω της απορρόφησης των μικρών τελωνείων από άλλα γειτονικά μεγαλύτερα. Τα τελωνεία που κλείνουν βρίσκονται κυρίως κοντά στα σύνορα της χώρας, καθώς και στα ακριτικά νησιά...»

Όπως γράφει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την πρόθεση του να βάλει λουκέτο μεταξύ άλλων τελωνείων, και στα Τελωνεία της Σαμοθράκης και του Πόρτο Λάγος Ξάνθης, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των περιοχών τους και για την απρόσμενη διακοπή λειτουργίας του Τελωνείου και τονίζουν με έμφαση ότι το τελωνείο έχει ελάχιστο κόστος λειτουργίας και πολλαπλάσια έσοδα για το δημόσιο, ταυτόχρονα με την ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή.

Ειδικότερα το Τελωνείο Πόρτο Λάγους δεν έχει λειτουργικά έξοδα γιατί καλύπτονται από το Λιμενικό Ταμείο ενώ απασχολεί μόλις έναν υπάλληλο σε 24ωρη βάση που καλύπτει 80 αλιείς της περιοχής Λάγους – Αβδήρων – Φαναρίου ως προς τις επιστροφές Φόρου Καυσίμων, εισπράττει 35 εκατομμύρια ευρώ από δασμούς πετρελαιοειδών της αποθήκης ΕΛΙΝΟΙΛ η οποία προσελκύει 40 κατάπλους, ενώ εξυπηρετεί επίσης και τις εισαγωγές και εξαγωγές αλιευμάτων αλλά και μιας σειράς άλλων προϊόντων.

Έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να βγάλει σε εφεδρεία τον μοναδικό υπάλληλο του τελωνείου της Σαμοθράκης και ως εκ τούτου να κλείσει το Τελωνείο του νησιού ακόμα από το Νοέμβριο του 2011.

Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά επιπτώσεων στην καθημερινότητα του νησιού, αφού εξαιτίας αυτής της εξέλιξης δεν εκτελωνίζονται καύσιμα, που έγιναν αντικείμενο διαμαρτυρίας από τον δήμαρχο της Σαμοθράκης, τη βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση και τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Άκη Γεροντόπουλο.

Ωστόσο τελικά, όλες οι παραπάνω διαμαρτυρίες δεν "έπιασαν τόπο", αφού τελικά στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το οριστικό κλείσιμο του Τελωνείου Σαμοθράκης.

Η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ έγραφε στις 10/12/2011 για το κλείσιμο του Τελωνείου Σαμοθράκης και μεταξύ άλλων ανέφερε: "Σε διαμαρτυρία προχώρησε το Σωματείο Παράκτιων Αλιέων Σαμοθράκης, με αποδέκτη τον Άκη Γεροντόπουλο, ο οποίος έκανε παρέμβαση με τη σειρά του στο υπουργείο Οικονομικών, απ’ όπου ενημερώθηκε ότι το τελωνείο δεν θα κλείσει".

Πράγματι το Σωματείο Παράκτιων Αλιέων Σαμοθράκης, στις αρχές Δεκεμβρίου, διαμαρτυρήθηκε στον Άκη Γεροντόπουλο και στις 6 Δεκεμβρίου διαβάσαμε στο διαδίκτυο ότι εκπρόσωπος του Σωματείου δήλωσε ότι: "οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο αφού ο κ. Γεροντόπουλος επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά και μας ενημέρωσε ότι για τους ψαράδες της Σαμοθράκης έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών και κατάφερε να γίνει ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση του Τελωνείου της Σαμοθράκης και πολύ σύντομα θα έχουμε στο νησί και τελωνειακό υπάλληλο".

Μάλιστα, το Σωματείο Παράκτιων Αλιέων Σαμοθράκης στις 8 Δεκεμβρίου 2011 εξέδωσε και ευχαριστήρια επιστολή η οποία δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο, την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ κ. ΑΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ ΠΡΟΧΘΕΣ 4/12/11 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΑΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ 6/12/11 ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ."

Τότε, απορήσαμε πως ο Άκης Γεροντόπουλος, και με ποια ιδιότητα, κατάφερε να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσαν βουλευτές, δήμαρχοι και φορείς, αλλά είπαμε να μην το σχολιάσουμε γιατί κάποιοι θα μας έλεγαν, όπως συνηθίζουν, κακοπροαίρετους.

Ούτε σήμερα θα το σχολιάσουμε, απλά θα πούμε:

Οι Μαυρογιαλούροι ζουν και βασιλεύουν στους Kολακο-Holics υπηκόους τους…
 
 
Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/