Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τέταρτη σερί ήττα για την Ξάνθη, 0-1 στα Πηγάδια από τον Αστέρα

Το ματς στα Πηγάδια τα είχε όλα... Πολλές ευκαιρίες, τρεις αποβολές, δύο δοκάρια και ίσως το ομορφότερο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ομως η ομάδα της Θράκης ηττήθηκε για άλλη μια φορά  ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Μόλις στο 10ο λεπτό η Ξάνθη απείλησε με το σουτ του Μαρσελίνιο, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Μαρκόφσκι σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Χακόμπο. Ο Αστέρας απάντησε με το σουτ του Ουσέρο στο 16΄, αλλά η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Βασιλακάκη να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 28΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο “χορταστικό”. Στο 62΄ ο Μπέρτος με δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα να... γλύψει το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο. Στο 66΄ο Βιβιανί έδιωξε εντυπωσιακά στο σουτ του Ουσέρο, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα. Ο Περόνε έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και χωρίς να το σκεφτεί “κρέμασε” τον Βιβιανί.

Στο 70΄ο Μαρκόφσκι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά το πλεονέκτημα του Αστέρα κράτησε μόλις δύο λεπτά, με τον Τσαμπούρη να παίρνει και αυτός τον δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο φινάλε η Ξάνθη πίεσε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο Αστέρας έφτασε τα 7 ματς που αγνοεί την ήττα και πλησίασε στον έναν βαθμό από την 5η θέση.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Στάσιακ (79’ Πλατέλλας), Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (74’ Καζάκης), Μαρκόφσκι, Πόι, Ντάνι, Βλαχοδήμος (68’ Μάνταλος).

Αστ. Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο (76’ Στεφανάκος), Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Τσαμπούρης, Αλβάρες (32’ Ναβάρο), Πιπίνης, Ράγιος, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα, Σολάκης (57’ Περόνε).

.