Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει για να φάει ισόβια; Μόνο 24 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία μετά φόνου στην Ορεστιάδα!!!

Μπούκαρε στην τράπεζα, άφησε ορφανά δύο παιδιά σκοτώνοντας με τρεις πυροβολισμούς τον κομοτηναίο διευθυντή αλλά του αναγνωρίστηκαν (λέει) ελαφρυντικά για την πράξη του από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης

                      ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ



Σε κάθειρξη μόλις 24 ετών και εννέα μηνών καταδικάσθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης ο 32χρονος που στις 17 Νοεμβρίου 2010 πυροβόλησε και σκότωσε τον 55χρονο διευθυντή του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Ορεστιάδα Τριαντάφυλλο Γκαϊντατζή.

Όπως μαθαίνουμε, το δικαστήριο αναγνώρισε στο δράστη το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, ενώ του επέβαλε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αποφασίζοντας τυχόν έφεσή του, να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης είχε εισβάλει στο υποκατάστημα της τράπεζας από όπου είχε αφαιρέσει το ποσό των 230.000 ευρώ, ενώ ο διευθυντής στην προσπάθεια να αποτρέψει τη ληστεία, δέχθηκε τρείς πυροβολισμούς και έπεσε νεκρός.

Πάντως, η απόφαση αυτή κάθε άλλο παρά Δικαιοσύνη αισθάνεται η οικογένεια του θύματος ότι αποδίδει. Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνει ο δολοφόνος για να φάει ισόβια; Να σκοτώσει και άλλον κόσμο; Με 24 χρόνια κάθειρξη, εκτιμάται ότι το πολύ σε 10-15 χρόνια ο δολοφόνος θα είναι έξω. Αν μειωθεί η ποινή στο Εφετείο, μπορεί και νωρίτερα.

Τελικά αξίζει πολυ λίγο η Ανθρώπινη Ζωή...