Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον των Βούλγαρων τουριστών για την Θράκη

Τα συμπεράσματα από την παρουσία της Περιφέρειας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σόφιας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Χρόνια τώρα οι δεσμοί φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Βούλγαρων ενδυναμώνονται. Ο τουρισμός και ο πολιτισμός είναι δύο συνδετικοί κρίκοι που μας ενώνουν ακόμα περισσότερο». Με αυτό τον τρόπο χαιρέτισε τους εκπροσώπους του Τύπου και τους επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσίασης της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη διεθνή έκθεση τουρισμού στην Βουλγαρία ο αντιπεριφερειάρχης της Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε λεπτομερώς στην δυναμική ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής στους πέντε πρώην νομούς, που εντάχτηκαν πρόσφατα στην περιφέρεια, οι παραλίες της οποίας είναι πια ευρύτατα γνωστές στους Βούλγαρους και στους κατοίκους άλλων Βαλκανικών χωρών.

Μεγάλο πλεονέκτημα για τους Βούλγαρους και τους άλλους ξένους τουρίστες στα θέρετρα του Βόρειου Αιγαίου αλλά και στα δύο νησιά της περιφέρειας, Θάσος και Σαμοθράκη, έγινε η Εγνατία οδός που διευκολύνει ουσιαστικά την πρόσβαση και τη μετάβαση των τουριστών.

Μαζί, άλλωστε, και με τις νέες διόδους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τα οποία άνοιξαν στα τελευταία χρόνια ενώ φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει και ο συνοριακός σταθμός μεταξύ της βουλγαρικής πόλης Κίρτζαλι και της Κομοτηνής, σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο.

Ζωηρό ενδιαφέρον στους εκπροσώπους του βουλγαρικού Τύπου προκάλεσε η ιδέα του αντιπεριφερειάρχης Δράμας για εγκατάσταση συνεργασίας, κοινών πακέτων και τουριστικών ανταλλαγών του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρό με το βουλγαρικό Μπάνσκο.
 
.