Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πάνω από 180 οι αιτήσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά της Ξάνθης

Αυξάνονται δραματικά αυτοί που ζητούν τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου ή και του ΙΝΚΑ για εξωδικαστικό συμβιβασμό με Τράπεζες για διακανονισμό χρεών
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ξεπερνούν τα 180, τα νοικοκυριά που ζήτησαν τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου ή και του ΙΝΚΑ για να επιτύχουν εξωδικαστικό συμβιβασμό με Τράπεζες για τον διακανονισμό των χρεών τους.

Πόπη Συμεωνίδου, Μεγάλο ενδιαφέρον από δανειολήπτες

Όπως αναφέρει η Δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, Πόπη Συμεωνίδου, ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε υπογράψει σύμβαση με το Συνήγορο του Καταναλωτή για την υπογραφή 200 αιτήσεων διακανονισμού που σχεδόν έχουν εξαντληθεί καθώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον . Για το λόγο αυτό μετά από νεότερη συνεννόηση έχουν διπλασιαστεί. Ήδη έχουν υπογραφεί 180 αιτήσεις και αναμένεται ότι η κίνηση αυτή θα συνεχιστεί αν και δεν έχει επιτευχθεί κάποιος εξωδικαστικός συμβιβασμός


2 θετικές δικαστικές αποφάσεις για δανειολήπτες στην Ξάνθη

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Πόπη Συμεωνίδου, στο Ειρηνοδικείο της Ξάνθης έχουν συζητηθεί 12 αιτήσεις για υπαγωγή στος ρυθμίσεις του Νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 5 από αυτές έχουν απορριφθεί για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους, 5 δεν έχουν εκδοθεί ενώ 2 έχουν γίνει δεκτές, παράσχοντας πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής για τους οφειλέτες και σημαντικό "κούρεμα" στους τόκους της Τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από ρεαλιστικές παραμέτρους.


5 στα 5 για το ΙΝΚΑ εξωδικαστικά

Ταυτόχρονα με το Δικηγορικό Σύλλογο που υλοποιεί τη σχετική πρωτοβουλία, το ΙΝΚΑ Ξάνθης, όπως σημειώνει η Πρόεδρος Μαρία Μπούκουρα, έχει σε εξέλιξη ανάλογη πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών με τη συνδρομή του νομικού τμήματος του Ινστιτούτου από την Αθήνα και έχει χειριστεί 5 αιτήσεις, όλες με θετικά αποτελέσματα ενώ είναι σε εξέλιξη μια 6η, δυσκολότερη, περίπτωση. Πάντως, προσθέτει ότι θα έρθει σε επαφή με το Δικηγορικό Σύλλογο προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και καθοδήγηση των καταναλωτών για καλύτερα αποτελέσματα.


Αναδιπλώνονται οι Τράπεζες

Όπως σημειώνεται, η κίνηση που παρατηρείται και οι αρκετές αποφάσεις που ήταν θετικές για τους δανειολήπτες αναμένται ότι θα οδηγήσουν τις τράπεζες σε αναδίπλωση και παροχή ευνοϊκότερων όρων για τους δανειολήπτες, κυρίως, των στεγαστικών δανείων.


 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/