Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τι θα γίνει αύριο με τα σχολεία στην Θράκη;

Αποφάσεις λαμβάνουν οι κατά τόπους δήμοι
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΣΕ
ΕΒΡΟ, ΡΟΔΟΠΗ, ΞΑΝΘΗ


Μετά τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, που ανακοίνωσε ήδη από το πρωί ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία ούτε την Παρασκευή, αντίστοιχες αποφάσεις έλαβαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι του Έβρου - τουλάχιστον του ηπειρωτικού.

Έτσι λοιπόν, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ούτε αύριο Παρασκευή θα ανοίξουν τα σχολεία στο Δήμο Σουφλίου. Ανάλογη απόφαση πήρε και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου αλλά και ο (έκπληξη!!!) ο δήμαρχος Ορεστιάδας, που δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια. Κατά συνέπεια σε όλον τον ηπειρωτικό Έβρο αύριο σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Με απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, αποφασίστηκε για αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να έχουν έναρξη μαθημάτων στις 10 το πρωί. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των μονάδων, όπως και το άλλο προσωπικό, θα παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες κανονικά στο ωράριό τους.

Για τους υπόλοιπους Δήμους του νομού Ροδόπης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση από τους οικείους Δήμους. Αναμένεται πάντως να παραμείνουν κλειστά στον ορεινό όγκο.

Όσο για τον νομό Ξάνθης; Επίσης στον ορεινό όγκο τα σχολεία θα μείνουν κλειστά, δηλαδή στον μειονοτικό Δήμο Μύκης και στην Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης της Ξάνθης καθώς και το νηπιαγωγείο στον Δαφνώνα. Μέσα στην πόλη της Ξάνθης αλλά και στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου όπως και στους πεδινούς Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10.00 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης: Αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μύκης, οι σχολικές μονάδες του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης και το νηπιαγωγείο Δαφνώνα, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, που δημιουργήθηκαν και θα επιδεινωθούν με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ, από τον παγετό, τη χιονόπτωση και το ψύχος, συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και τη μετακίνηση των μαθητών. Στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης και των Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στις 10.00 π.μ.. Οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολικών μονάδων θα προσέλθουν κανονικά στις 8.00 π.μ. Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων, σε συνεννόηση με τους οικείους Δήμους, να μεριμνήσουν για τη ρίψη αλατιού στις αυλές των σχολείων τους.

.