Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Βίντεο από τα αποδυτήρια της Ξάνθης προκαλεί "πόλεμο" ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Εικονίζει τον Τοροσίδη σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται στον διαιτητή Κωνσταντινέα και να τον στολίζει
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα βίντεο ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι σκηνές που ακολουθούν είναι από την είσοδο των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια του γηπέδου της Ξάνθης στα «Πηγάδια».


Στο βίντεο διακρίνεται ο (Ξανθιώτης) αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος έρχεται σε τετ α τετ με τον διαιτητή του αγώνα Κωνσταντινέα, και τον στολίζει «κανονικά», για το πέναλτι που δεν καταλόγισε στην ομάδα του στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στη συνέχεια στο πλάνο μπαίνει και ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Σ. Θεοδωρίδης ο οποίος διαμαρτύρεται σε έντονο ύφος, ενώ ο προπονητής της Πειραιώτικης ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να πάρει τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που δίνεται στη δημοσιότητα βίντεο από το εσωτερικό των αποδυτηρίων. Η πρώτη φορά ήταν μετά το τέλος του αιώνιου «ντέρμπι» πέρυσι, στο στάδιο Καραϊσκάκη, όπου και εκεί είχαν εκτυλιχθεί ανάλογου κάλλους παρατράγουδα.


Η αντίδραση του Ολυμπιακού
Από τον Ολυμπιακό δεν άφησαν τη διαρροή του επίμαχου βίντεο από την Ξάνθη να περάσει έτσι. Κύκλοι της πειραϊκής ΠΑΕ έκαναν λόγο για μεθοδευμένη ενέργεια με προφανή σκοπό να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα, τονίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο που βγήκε την ίδια μέρα που η ερυθρόλευκη ΠΑΕ παρουσίαζε δύο νέα της μεταγραφικά αποκτήματα (τον τούρκο επιθετικό Κολίν Καζίμ και τον βορειοϊρλανδό γκολκίπερ Ρόι Κάρολ).


Αργότερα σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο Σ. Θεοδωρίδης «φωτογράφισε» τον Παναθηναικό ως υπεύθυνο της ιστορίας με την ανάρτηση του βίντεο απο τη φυσούνα του γηπέδου της Ξάνθης και χαρακτήρισε παράνομη την ενέργεια αυτή. «Το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και με εμφανίζει να διαμαρτύρομαι για τη διαιτησία στη φυσούνα του γηπέδου της Ξάνθης, έχει ληφθεί παρανόμως και η πράξη αποτελεί κακούργημα. Εκεί υπήρχε μόνον κάμερα της ΝΕΤ και είναι ντροπή να χρησιμοποιούν ένα δημόσιο μέσο για τέτοια πράγματα. Πίσω από αυτή την ενέργεια δεν είναι ο ΠΑΟΚ ή η Ξάνθη, αλλά ανταγωνιστική μας ομάδα, με την οποία παίζουμε τον Μάρτιο. Γιατί δεν έχει ερευνηθεί το θέμα των κοριών της Λεωφόρου του 2004;».


Η αντίδραση του Παναθηναϊκού

Το επίμαχο βίντεο σχολιάστηκε εκτενώς από τους διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίοι αναρωτιούνται μέσω κύκλων αν θα επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη για όσα διαδραματίστηκαν στη φυσούνα της Ξάνθης. Οι Πράσινοι ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Μετά τη νέα επίδειξη ήθους και fair play από ποδοσφαιριστές και παράγοντες του Ολυμπιακού που είδε όλη η Ελλάδα, περιμένουμε να δούμε αν θα επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη»...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



.