Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Έκλεισε ο δρόμος για τα σύνορα στην Ξάνθη λόγω κατολισθήσεων

Σοβαρά προβλήματα από
τη βροχή σε όλη την Ξάνθη,
ενώ το πρωί υπήρξε και
έντονη χαλαζόπτωση...

            ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ


Συνεχίζονται τα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση ενώ το πρωί υπήρξε και χαλαζόπτωση σε ορισμένα σημεία του Νομού


Έκλεισε ο δρόμος για τα Σύνορα, πρόβλημα στο Δέκαρχο.

Η νεροποντή δημιουργεί προβλήματα κυρίως έξω από την πόλη καθώς από την υπερχείλιση έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση του Επαρχιακού Δικτύου Ξάνθης-Μαγγάνων (Μέλισσα) και Ξάνθης-Αβδήρων (Πεζούλα). Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο τμήμα Γενισέας Πεζούλας και μηχανήματα της Νομαρχίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Στο ύψος του ΑΞΙΟΝ έχει ένα δημιουργεί έντονο πλημμυρικό φαινόμενο

Το νέο μέτωπο που παρουσιάζει πρόβλημα είναι στο Δέκαρχο, όπου έχει υπερχειλίσει κανάλι και παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη. H κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τις 2.30 αλλά όπως σημειώνουν οι παριστάμενοι, από το ανάχωμα είχαν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες χώματος για διαμόρφωση ιδιωτικών χωραφιών


Πολλά τα μέτωπα των πλυμμηρών. Στην Ξάνθη ο Περιφερειάρχης

Στο Μυρωδάτο εντοπίζεται το νέο δύσκολο μέτωπο ενώ πλημμύρες παρουσιάστηκαν επίσης στην περιοχή του Σελέρου, στη Γέφυρα Πολυσίτου και σε άλλα σημεία. Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης ήταν στο Σέλερο και βρίσκεται στο Μυρωδάτο, παρακολουθώντας τις προσπάθειες για την εκτόνωση των προβληματων.
Ο δρόμος για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που είχε ανοίξει στις 5:30 το πρωί, έκλεισε εκ νέου στις 12 μετά από νέα μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή του Κίδαρη, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης και τα συνεργεία της Περιφέρειας βρίσκονται εκεί και επιχειρούν. Τι προσπάθειες των μηχανημάτων της Περιφέρειας συνδράμουν πλέον και ιδιωτικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ενώ ο Φώτης Καραλίδης βρίσκεται στο Δέκαρχο και επιβλέπει την κατάσταση.
Αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία, όπως στην περιοχή Κατραμίου - Αυξεντίου, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό οδηγού, ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής. Η Πυροσβεστικη έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων σε περιφερειακούς οικισμούς.


Αποκλείστηκαν τα Κιμμέρια

Ιδιαίτερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο των δυο μοναστηριών με συνεχής καταπτώσεις και η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει την κυκλοφορία.

H επικοινωνία με τον οικισμό των Κιμμερίων είχε διακοπεί το πρωί καθώς στην είσοδο του οικισμού ήταν αδύνατη η πρόσβαση λόγω νερού από το χείμμαρο των Κιμμερίων και λάσπης. Επενέβη η Αστυνομία που διέκοψε την κυκλοφορία και μηχανήματα εχουν αποκαταστήσει σταδιακά την κυκλοφορία. Δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν, τα οποία και απεγκλώβισε η Πυροσβεστική. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο τμήμα Κιμμερίων-Λευκόπετρας από φερτές ύλες αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.


"Καθαρή" η πόλη

Στην πόλη δεν έχουν παρουσιαστεί άλλα προβλήματα εκτός από μικρές πτώσεις σε εγκατελειμένα σπίτια. Όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάνος Ταρενίδης, η στάθμη του Κόσυνθου είναι σε ασφαλή επίπεδα ενώ το γεγονός ότι υπάρχουν μικρά διαστήματα που σταματά η βροχή, διευκολύνει αρκετά την εκτόνωση της κατάστασης.

To βράδυ στην πόλη, τα προβλήματα περιορίστηκαν σε κατολισθήσεις βράχων κοντά στην Ξανθίππη που είχαν δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ στην οδό Βλαχοπούλου υποχώρησε κανάλι από έργα της ΔΕΥΑΞ με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα, δύο ΙΧ.


 

 

Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/