Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Όλα τα νεώτερα από τις πλημμύρες στην Ξάνθη

Σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης παραμένει ανοιχτή κυριακάτικα και λειτουργεί ως κέντρο για τον συντονισμό των προβλημάτων
      ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Συνεχίζονται τα προβλήματα σε όλο το Νομό, ενώ όλες οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή . Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είναι ανοιχτή και λειτουργεί ως κέντρο για το συντονισμό των προβλημάτων που υπάρχουν.


Δήμος Αβδήρων:

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο της πεδινής περιοχής. Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο τμήμα Γενισέας Πεζούλας οριστικά ενώ στο ύψος του ΑΞΙΟΝ η κατάσταση είναι επιίνδυνη επίσης. Σοβαρά είναι τα προβλήματα στην Ποταμιά όπου βρίσκεται ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης και μηχανήματα του Δήμου ενώ νωρίτερα υπήρξε απεγκλωβισμός μιας κτηνοτροφικής μονάδας στο Μυρωδάτο. Φορτηγό έφυγε από την πορεία του και εγκλωβίστηκε στην περιοχή της Γκιώνας ενώ έχει διακπεί από το πρωί η κυκλοφορία στην περιοχή του Κατραμίου.

Προβλήματα και επικίνδυνα σημεία υπάρχουν επίσης σε Πεζούλα, Μάνδρα καθώς και στους οικισμούς Πολύσιτο (βορείων της γέφυρας Πολυσίτου, Σέλερο, Συδινή. Σε Σέλερο, Μυρωδάτο και Γενισέα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη. Το απόγευμα ο Περιφερειάρχης αναχώρησε για την περιοχή του Κοπτερού-Ιάσμου, όπου επίσης υπάρχουν προβλήματα. Σε όλη την πεδινή περιοχή η Πυροσβεστική έχει επέμψβει σε πολλές περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια.


Δήμος Τοπείρου

Η περιοχή σε πολλά σημεία μοιάζει με λίμννη, ιδιαίτερα κατά μήκος του χείμμαρου Λασπία. Το πιο σοβαρό μέτωπο ήταν η υπερχείλιση στο κανάλι του Δεκάρχου. Το μεσημερι τα μηχανήματα της Περιφέρειας κατάφεραν να καλκύψουν το σπασμένο ανάχωμα, αλλά η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη. H κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τις 2.30 αλλά όπως σημειώνουν οι παριστάμενοι, από το ανάχωμα είχαν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες χώματος για διαμόρφωση ιδιωτικών χωραφιών !

Πόλη της Ξάνθης.

Στην πόλη της Ξάνθης, τα προβλήματα, εκτός της βραδυνής περιπέπετειας στην οδό Βλαχοπούλου, παρατηρούνται διαρκώς κατολισθήσεις στην περιοχή του περιαστικού δάσους. Το βράδυ είχε παρουσιαστεί πρόβλημα σε Αρχαγγελιώτισσα και Ξανθίππη ενώ ο αρμόδιος Αντδιήμαρχος Πάνος Ταρενίδης προτρέπει τους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν το δρόμο των Μοναστηριών. Το πρωί είχε διακοπεί για τρεις ώρες η κυκλοφορία προς Κιμμέρια λόγω υπερχείλισης του χειμμάρου στην είσοδο του οικισμού, ενώ είχαν εγλωβιστεί δύο οχήματα που απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική.

Η στάθμη στον Κόσυνθο χαρακτηρίζεται ασφαλής για την ώρα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πάνο Ταρενίδη


Ορεινή περιοχή - Κλειστά τα σύνορα

Συνεχείς καταπτώσεις είναι το κύριο χαρακτηριστικό που επικρατεί στην ορεινή περιοχή. Ο δρόμος προς Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα είχε κλείσει τη νύχτα, άνοιξε από μηχανήματα της Περιφέρειας στις 17.40 και, όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια, έκλεισε οριτικά και πάλι στις 12 λόγω κατολίσθησης στο Κίδαρη και θα μείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/