Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε τον Κατόνγκο της Ξάνθης να σηκώνει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Ο πρώην παίκτης της ομάδας της Θράκης ήταν ο αρχηγός της Ζάμπια, που νίκησε το βράδυ της Κυριακής την Ακτή Ελεφαντοστού με 8-7 στην διαδικασία των πέναλτι

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ

Σε αντίθεση με την χώρα μας, στην Ζάμπια γιορτάζουν. Η Ζάμπια στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, πρωταθλήτρια Αφρικής. Η "άσημη" Ζάμπια, επιβλήθηκε της Ακτής Ελεφαντοστού τα πέναλτι.

Ο Κατόνγκο (πρώτος από αριστερά)
και οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν
την κατάκτηση του Copa Africa
Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με σκορ 0-0, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να αστοχεί σε πέναλτι στο 70' και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι, όπου η Ζάμπια επιβλήθηκε με 8-7, με τους Κόλο Τουρέ και Ζερβίνιο να αστοχούν, και να χαρίζουν τον τίτλο στην Ζάμπια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχηγός της ομάδας της Ζάμπια είναι ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Κρ. Κατόνγκο, ο οποίος ήταν και αυτός που κλήθηκε να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο!!!


Τα πέναλτι

Τιοτέ 0-1
Κατόνγκο Κ. 1-1
Βίλφριντ 1-2
Μαγιούκα 2-2
Μπαμπά 2-3
Τσανσά 3-3
Γκραντέλ 3-4
Κατόνγκο Φ. 4-4
Ντρογκμπά 4-5
Μουενέ 5-5
Τιενέ 5-6
Σινκάλα 6-6
Για Κόναν 6-7
Λουνγκού 7-7
Τουρε 7-7 (απόκρουση)
Καλάμπα 7-7 (άουτ)
Ζερβίνιο 7-7 (άουτ)
Σουνζού 8-7

ΖΑΜΠΙΑ: Μουενέ, Μουσοντά (14’ Ενγιαμπέ) (74’ Φ. Κατόνγκο), Χιμοντέ, Νκαουσού, Σουνζού, Τσανσά, Καλάμπα, Σινκάλα, Λουνγκού, Κατόνγκο, Μαγιούκα

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Κοπά, Κ. Τουρέ, Τιενέ, Μπαμπά, Ζοκορά (77’ Για Κόναν), Γκοσό, Τιοτέ, Γ. Τουρέ (87’ Βίλφριντ), Καλού (63’ Γκραντέλ), Ζερβίνιο, Ντρογκμπά.


Δείτε την διαδικασία των πέναλτι