Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τελείωσε η ομιλία Παπαδήμου, αρχίζει σε λίγα λεπτά η πιο κρίσιμη ψηφοφορία των τελευταίων ετών

Μεγάλη αγωνία μέσα στην Βουλή, ενώ συνεχίζονται τα επεισόδια, οι πυρπολισμοί, οι λεηλασίες και το πλιάτσικο έξω από αυτήν που καταδικάστηκαν και από τον πρωθυπουργό
    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή που βρίσκεται σε εξέλιξη πρωθυπουργός καταδίκασε τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Αναφερόμενος στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης σημείωσε ότι μέγιστο και τελικό διακύβευμα είναι παραμονή μας στο ευρώ.

«Υπάρχει πρόγραμμα εξόδου από τη δημοσιονομική κρίση της χώρας και αποτρέπει μια καταστροφική χρεοκοπία. Είναι ένα πρόγραμμα που θα μας βγάλει σε στέρεο έδαφος που θα μας βγάλει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε. "Κάνουν λάθος όσοι προεξοφλούν ότι θα αποτύχει το πρόγραμμα" σημείωσε.

Η αιτία της κρίσης είναι ότι για πολλά έτη το κράτος δαπανούσε περισσότερα από όσα παράγει τόνισε ο κ. Παπαδήμος, κάνοντας λόγο για υπερκαταναλωτισμό που επιδείνωσε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Παράλληλα, παρουσίασε τη δημοσιονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί την τελευταία διετία. Το πρωτογενές έλλειμμα από 24 δισ. ευρώ μειώθηκε σε 5 δισ. ευρώ κατά την τελευταία διετία, δηλαδή μείωση 8% του ΑΕΠ, ενώ ανακτήθηκε το 1/3 της ανταγωνιστικότητας που χάθηκε στα τελευταία δέκα έτη.

«Άκουσα κριτική. Δεν άκουσα ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις δυστυχώς η μόνη εναλλακτική είναι η άτακτη χρεοκοπία που θα προκαλούσε ανεξέλεγκτο κοινωνικό χάος» τόνισε o κ. Παπαδήμος.

.