Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς του Τριγώνου

ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΡΕΧΕΙ
Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ;;;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ;

Ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2012 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών που προκλήθηκαν από τις τελευταίες πλημμύρες στην περιοχή του Τριγώνου. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Κοινοτικό Κατάστημα Ορμενίου και στο Δημοτικό Κατάστημα Δικαίων από τις 8.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ. κατά τις εργάσιμες ημέρες στους αρμόδιους υπαλλήλους καταθέτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 που να δηλώνεται ότι η ιδιόκτητη πληγείσα κατοικία είναι η κύρια κατοικία.

2. Μισθωτήριο συμβόλαιο, θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ (για οικογένειες που μένουν με ενοίκιο).

3. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης (Ε1) και το εκκαθαριστικό σημείωμα της τελευταίας χρονιάς ή Υπεύθυνη Δήλωση, θεωρημένη από την οικεία Δ.Ο.Υ. όπου να δηλώνεται ότι ο πολίτης δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης.

4. Αντίγραφο εντύπου Ε9 όπου δηλώνεται η ακίνητη περιουσία του αιτούντα καθώς και μεταβολές αυτής.

5. Πρόσφατο απόκομμα Ο.Γ.Α., σε περίπτωση που η οικογένεια είναι δικαιούχος πολυτεκνικού επιδόματος (όχι πολυτεκνικής σύνταξης).

6. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου οικονομικής ενίσχυσης, σε περίπτωση που η οικογένεια έχει άτομα με ειδικές ανάγκες και που επιδοτούνται από την Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας.

7. Βεβαίωση από τον Δήμο Ορεστιάδας για τον αριθμό των μελών της οικογένειας, με βάση τη μόνιμη και όχι την εποχική ή περιοδική συνοίκηση των μελών της.

8. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας όλων των ενήλικων συνοικούντων μελών.

9. Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Λογαριασμού οποιοσδήποτε Τράπεζας εκτός από την Τράπεζα Eurobank και την Εθνική Τράπεζα.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία του συμβάντος (7/03/2012).

2. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός λόγω συγκατοίκησης, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ’ αυτών μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

3. Την οικονομική ενίσχυση δε δικαιούνται οι ιδιοκτήτες των πληγεισών κατοικιών που δεν είναι η κύρια κατοικία τους.

4. Οι εκτιμήσεις των ζημιών αναφέρονται:

α) στο κτίριο που καλύπτει ανάγκες διαβίωσης- δεν συμπεριλαμβάνονται ανεξάρτητα κτίσματα ( βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, κτλ), και,
β) στο σύνολο της οικοσκευής.

5. Η οικονομική ενίσχυση ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ καταστήματα, βιοτεχνίες, αγροτικές αποθήκες, κλπ.


Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΣΥΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ) ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2556041210 & 2556350209 Γκαϊταντζής Δημήτριος & Βασιλειάδης Κων/νος.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΟΥΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

.