Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η Θράκη πρωτοπόρα στην εθελοντική αιμοδοσία

Πρόγραμμα προσέλκυσης και εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ από τον ερχόμενο Απρίλιο έως τον Φεβρουάριο του 2013 καθώς η Θράκη δίνει το 1/3 του εθελο-ντικού αίματος της Ελλάδας!
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Πρόγραμμα προσέλκυσης και εκπαίδευσης για την αιμοδοσία, θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τον ερχόμενο Απρίλιο του 2012, έως τον Φεβρουάριο του 2013.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), Χρήστος Πρωτόπαπας, αναφερόμενος στην προσπάθεια που ξεκινά για την πραγματοποίηση του στόχου, να καταστεί αυτάρκης η Ελλάδα στο αίμα. Το πρόγραμμα θα αφορά νοσηλευτές, γιατρούς, ακόμα και αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι θα εκπαιδευθούν στην αιμοληψία, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται με τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και με τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, που υπάρχουν.

«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της υποστελέχωσης των τμημάτων αιμοδοσίας, με τα Σαβ/κα και τα απογεύματα, που παραμένουν κλειστά. Μα πάνω απ' όλα κινούμαστε στη βάση της νέας μας στρατηγικής για την αυτάρκεια σε αίμα, της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας. Επι πλέον εξήγησε και το πολλή σημαντικό λόγο που ξεκινά αυτή η προσπάθεια, καθώς από την Ελβετία, -από την οποία κάνουμε εισαγωγή αίματος της τάξης των 30.000 φιαλών κάθε χρόνο-εστάλη το μήνυμα ότι θα ξεκινήσει κάθε χρόνο η μείωση του αίματος, της τάξης των 3.000 μονάδων κάθε χρόνο. «Οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι επιτακτική ανάγκη σε όλα τα σωματεία εθελοντών αιμοδοτών στη χώρα μας, να πείσουμε τον κόσμο να γίνουν, οργανωμένοι εθελοντές αιμοδότες και όχι να τρέχουν μόνο όταν το χρειάζεται κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο», υποστήριξε ο κ. Πρωτόπαπας.

Επίσης ο κ. Πρωτόπαπας εξήρε την Θράκη, αλλά και ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την τεράστια προσφορά της στο εθελοντικό αίμα! Υπενθυμίζεται ότι η Θράκη δίνει το 1/3 του εθελοντικού αίματος της Ελλάδας! «Πρέπει το παράδειγμα το πετυχημένο της Θράκης και γενικά της περιφέρειας ΑΜ-Θ, σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας, να το μπορέσουμε να το δούμε να αναπαράγεται και σε άλλες περιφέρειες της Ελληνικής Επικράτειας. Όπου βρεθώ και σταθώ, σε όποιο συνέδριο και να παρευρεθώ, αναφέρομαι στο εξαιρετικό παράδειγμα της Θράκης, που κάνει θαύματα στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στην ποσότητα του αίματος, που συγκεντρώνεται».

Εξ άλλου ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ αναφέρθηκε και στην έλλειψη ασκών αίματος, ένα πρόβλημα που έχει αρχίσει να γίνεται έντονο...λόγω της οικονομικής κρίσης...Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί μέσα στον Απρίλιο. Μάλιστα τον Απρίλιο θα διεξαχθεί και το παγκόσμιο συνέδριο εθελοντών αιμοδοτών.

ΥΓ: Η ανακοίνωση του κ. Πρωτόπαπα έγινε στην ΕΡΑ Κομοτηνής και στη στήλη «Τα νέα των αιμοδοτών», της εκπομπής Αθέατα Δημοσιογραφικά! Η ΕΡΑ Κομοτηνής και η ΕΡΑ Πάτρας, όπως είπε ο κ. Πρωτόπαπας πρωτοστατούν στην ανάδειξη των θεμάτων της εθελοντικής αιμοδοσίας!

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/