Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Απίστευτο: εστιατόρια με το όνομα "Ξάνθη" στο Σίδνευ, το Ρόττερνταμ και τη Γερμανία!

Πως ομογενείς που κάποτε
μετανάστευσαν στο εξωτερικό
φρόντισαν να κρατήσουν
ζωντανή την μνήνη της
πατρίδας τους ονοματίζοντας
έτσι τις επιχειρήσεις τους

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Ξάνθη φημίζεται κυρίως για τα γλυκά της και λιγότερο για την κουζίνα της, όμως αποδεικνύεται ότι στο εξωτερικό υπάρχουν τρία εστιατόρια με το όνομα της πόλης και όχι ζαχαροπλαστεία.


Το ένα βρίσκεται στο Σίδνευ της Αυστραλίας και αποκαλύφθηκε από μια ανάρτηση στο προσωπικό ιστολόγιο της συναδέλφου Νάντιας Νάκου (κλικ εδώ). Από τη σελίδα του στο ίντερνετ και τις φωτογραφίες φαίνεται αρκετά προσεγμένο ενώ τα πιάτα του, είναι επίσης περιποιημένα.

Σύνδεση του ιδιοκτήτη με την Ξάνθη, δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως αλλά το κατάστημα φαίνεται ότι αποκομίζει ιδιαίτερα θετικές κριτικές για την κουζίνα του και αρκετά καλή βαθμολογία στα σχετικά sites. Μάλιστα, τα ονόματα των πιάτων έχουν εμπνευσμένα ελληνικά ονόματα και κάνουν εντύπωση. Η ιστοσελίδα του εστιατορίου στη διεύθυνση http://xanthi.com.au/


Έντονο χρώμα στο Ρότερνταμ

Το δεύτερο εστιατόριο με το όνομα Ξάνθη, σε αρκετά διαφορετικά στυλ, βρίσκεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.(εικόνα 2) Η ιστοσελίδα του δείχνει κάτι πιο λαϊκό και ίσως πιο φολκλόρ, όπως φαίνεται και από το λογότυπο, τις φωτογραφίες και τον τρόπο διασκέδασης αυτής της ταβέρνας με αρκετά πιάτα, πίστα και διακόσμηση αρχαιοελληνική! Ονομάζεται "ελληνικό εστιατόριο" και αφήνει έντονα την ταυτότητα της Ελλάδας και της Ξάνθης στην ολλανδική πόλη αφού η ιστοσελίδα του καταστήματος δίνει ακριβείς πληροφορίες για την πόλη, τη γύρω περιοχή, την οικονομία και τον τουρισμό της.

Μάλιστα διαθέτει και μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://xanthi.nl/  που διαθέτει ακόμη και μια παλιά καρτ ποστάλ της Ξάνθης


"Ξάνθη" και στη Νότια Γερμανία

Υπάρχει και τρίτο Εστιατόριο με το όνομα της Ξάνθης. Βρίσκεται στο Geislingen της Γερμανίας, στην περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ανάμεσα στη Στουτγκάρη και το Ουλμ. Περισσότερα στοιχεία δεν υπάρχουν καθώς το Εστιατόριο δεν διαθέτει ιστοσελίδα, παρά μόνο fan page στο facebook (κλικ εδώ )

Φαίνεται περίεργο αλλά είναι απολύτως λογικό σε όλο τον πλανήτη να υπάρχουν ξανθιώτες ή λάτρεις της Ξάνθης που ονομάζουν έτσι τα εστιατόριά τους. Προφανώς υπάρχουν και αρκετοί που γεύονται την κουζίνα της ευρύτερης περιοχής.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/