Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αντιδράσεις για το κλείσιμο υπηρεσιών στον Έβρο

Καταγγελίες ότι υποβαθμίζουν
την ακριτική περιοχή, παρά την
σημαντική εθνική της σημασία

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μεγάλες αντιδράσεις και προβληματισμό προκαλούν τα σχέδια – αποφάσεις για κλείσιμο υπηρεσιών στον Έβρο. Η απόφαση για κατάργηση εφοριών και κλείσιμο καταστημάτων του ΙΚΑ, χαρακτηρίζεται από επαγγελματίες και κατοίκους υποβάθμιση και εγκατάλειψη του νομού. Μπορεί οι αποφάσεις να αφορούν όλη την Ελλάδα, αλλά στον Έβρο υπάρχει η ιδιαιτερότητα της μορφολογίας του νομού. Η απόσταση της πρωτεύουσας από το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο είναι 115 χιλιόμετρα, ενώ από το Ορμένιο σχεδόν 170.

Ο σύνδεσμος βιομηχάνων Ορεστιάδας, διοργάνωσε συγκέντρωση προκειμένου να σχεδιαστούν αντιδράσεις. Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις ώστε να μην κλείσει η εφορία της Ορεστιάδας και να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα κατάστημα του ΙΚΑ στο βόρειο τμήμα του νομού.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία των πόλεων που κινδυνεύουν να χάσουν υπηρεσίες, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την παρουσία και εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου Διδυμοτείχου.

Οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες.

.