Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αυτός είναι ο δράστης της ομηρίας στην Κομοτηνή Δημήτρης Μανίκας

Πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ προσήλθε και κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάκης Ανδριανόπουλος που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

                  ΤΙ ΕΙΠΕ;;;


Νέα 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Τέταρτη 7 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, πήρε ο 52χρονος Δημήτρης Μανίκας, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, σκοπούμενη σωματική βλάβη, εκβίαση, αρπαγή και παράνομη οπλοχρησία στην υπόθεση της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής, την περασμένη Πέμπτη.


«Ο κ. Μανίκας είναι ένας λογικός άνθρωπος»

Από την πλευρά της η υπεράσπιση διαχέει σε όλους τους τόνους ότι δε θα επικαλεστεί ότι ο δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα, για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από το δικαστήριο. «Ο κ. Μανίκας είναι ένας λογικός άνθρωπος», υπογράμμισε η δικηγόρος του, κ. Σαριπανίδου. «Είχε σώας τας φρένας, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή διάλεξε λάθος τρόπο, για να προκαλέσει την προσοχή του κ. Ανδριανόπουλου».

Για το θέμα των οφειλών, η κ. Σαριπανίδου μετέφερε τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μανίκας και επιφυλάχτηκε να μιλήσει με ακριβή στοιχεία, μόλις λάβει τα σχετικά έγγραφα, που τις αποδεικνύουν. Αποκάλυψε παράλληλα ότι υπάρχει μια ακόμα διαφορά ανάμεσα στον δράστη και στον ιδιοκτήτη της Helesi, που έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό της οικείας στην οποία διέμενε ο 52χρονος. Επικαλουμένη τους ισχυρισμούς του, ανέφερε πως το σπίτι ήταν στο όνομα της εταιρίας για λόγους φορολογικούς και σε έναν χρόνο αναμενόταν να έρθει στην κατοχή του. Ήταν ένα από τα θέματα, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης, τα οποία ήθελε να θίξει ο κ. Μανίκας, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ανδριανόπουλο.


«Ο κ. Μανίκας δεν διατύπωσε κανένα αίτημα, πήγε με την καραμπίνα για να χτυπήσει, για να σκοτώσει»

Σήμερα κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της Helesi, κ. Αθανάσιος Ανδριανόπουλος, ενώ αύριο προβλέπεται να καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, κ. Μαρινάκη, υπήρξε παρανόηση ως προς τις πληροφορίες, που διοχετεύονταν από τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες. Δεν ήταν εργασιακό το θέμα, σύμφωνα με την ίδια. «Ο κ. Μανίκας δεν διατύπωσε κανένα αίτημα», υποστήριξε, «πήγε με την καραμπίνα για να χτυπήσει, για να σκοτώσει. Ήταν πληρωμένα όλα τα δεδουλευμένα του, για τη δε αποζημίωση απόλυσης, του όφειλαν ένα μικρό ποσό-κάτω από 8.000 ευρώ- είχε γίνει διακανονισμός τμηματικής καταβολής». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πως ο πελάτης της δε γνωρίζει για το λόγο της επίθεσης, δε διεμήφθη τίποτα μεταξύ των δυο κατά την ώρα εκείνη, «δεν πρόλαβε να πει ούτε μια κουβέντα, κατευθείαν τον χτύπησε».


Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/