Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Θα ενταθούν οι έλεγχοι για το κάπνισμα στην Ξάνθη;

Τις επόμενες μέρες θα κάνουν την εμφάνισή τους τα σχετικά κλιμάκια από τη Δημοτική Αστυνομία ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα επιφορτιστούν με την ύπαιθρο
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ένταση των ελέγχων κατά του καπνίσματος στα καταστήματα αναμένεται τις επόμενες μέρες.


Τις επόμενες μέρες θα κάνουν την εμφάνισή τους τα σχετικά κλιμάκια από τη Δημοτική Αστυνομία ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα επιφορτιστούν με την ύπαιθρο.

Όπως ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννης Τσεγγελίδης αυτό έχει συμφωνηθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες και, παρά την έλλειψη προσωπικού καθώς καταγράφονται επώνυμες καταγγελίες στην ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που πρέπει να διερευνώνται.


Οδηγίες Δημάρχου - Λύση από τους ανεμοφράκτες

Η εντολή του Δημάρχου Ξάνθης είναι να ελεγθχεί η νομιμότητα σε πλαίσιο λογικής, αναφέρει ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος που επαναλαμβάνει ότι με την δημιουργία των εναρμονισμένων ανεμοφρακτών και σκιάστρων, θα υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης αφού οι καπνιστές θα μπορούν να καπνίζουν στους χώρους έξω από το κύριο μέρος μιας καφετέριας και μέσα από τους ανεμοφράκτες, συνιστώντας δηλαδή, ουσιαστικά, ένα ξεχωριστό χώρο καπνιζόντων.

Βέβαια αυτό αφορά μάλλον στην επόμενη σεζόν καθώς η καλοκαιρία σε λίγες εβδομάδες θα επιτρέψει στα τραπεζοκαθίσματα να αναπτυχθούν έξω από τα μαγαζιά, χωρίς απαγόρευση για το κάπνισμα.

Η μέχρι σήμερα συνεργασία επαγγελματιών και Ι. Τσεγγελίδη κινήθηκε σε iκανοποιητικό επίπεδο για όσα θέματα προέκυψαν και απομένει να φανεί αν το θέμα του τσιγάρου μπορεί να δημιουργήσει τριβή στις σχέσεις ή θα λυθεί με κάποιο τρόπο, αφού σήμερα το κάπνισμα, ουσιαστικά επιτρέπεται παντού.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/