Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Δύο συλλήψεις φοιτητών στην παρέλαση της Κομοτηνής

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο αλλά δεν έλειψαν οι εντάσεις ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία

ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΗΝ
ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ;


Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Εμφανή ήταν τα μέτρα ασφαλείας καθώς κατά μήκος του χώρου της παρέλασης έχουν στηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα με έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο Υφυπουργός Δικαιοσυνής, Διαφάνειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής πλαισιωμένος από το βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον Αντιπεριφερειάρχη Παύλο Δαμιανίδη, το Δήμαρχο Κομοτηναίων Γιώργο Πετρίδη και τον Πρόξενο της τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς.

Ένταση προσπάθησε να δημιουργήσει ομάδα πολιτών που πρόσκειται στην «Σπίθα» όταν ξεκίνησε να φωνάζει ότι στην εξέδρα των επισήμων θέση έχει ο λαός. Το περιστατικό το οποίο δεν έλαβε ιδιαίτερη έκταση, συνέβη σε μεγάλη απόσταση από την εξέδρα των επισήμων στην περιοχή του πάρκου της Κομοτηνής.

Σε 2 συλλήψεις φοιτητών, μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της "Σπίθας" που μετείχαν στη διαμαρτυρία μέσα στο χώρο του πάρκου εναντίον των επισήμων προχώρησε η αστυνομία.