Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Στη 1.00 το μεσημέρι ο τελικός των εφήβων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Πανελλήνιο

Άλλαξε η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης, όπου οι Εβρίτες θα επιχειρήσουν να κρατήσουν τα σκήπτρα

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Με μια συγκλονιστική εμφάνιση, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κέρδισε με 3-0 σετ τον Ολυμπιακό στο κλειστό γυμναστήριο της Αργυρούπολης και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό που θα φιλοξενηθεί στο ίδιο γήπεδο το μεσημέρι της Κυριακής, όπου απέναντι στον Πανελλήνιο θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ελλάδος στους εφήβους. Οι Εβρίτες ήταν ανώτεροι σε όλα τα σημεία και παρόλο που βασικοί τους παίκτες ήταν κουρασμένοι καθώς είχαν δώσει συγκλονιστικό αγώνα λιγότερες από 24 ώρες πριν στη νίκη του ανδρικού τμήματος στην Πάτρα, κέρδισαν σχετικά εύκολα.

Κλειδί για αυτήν την εύκολη επικράτηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ήταν το πρώτο σετ, όπου ο αγώνας πήγαινε πόντο – πόντο. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός κατάφερε να πέρασε μπροστά με 22-20 αλλά στο σημείο αυτό ο Εθνικός έδειξε μοναδικά ψυχικά αποθέματα και με σερί 3-0 γύρισε το παιχνίδι και κατέκτησε τελικά το σετ με 27-25. Ξεχωριστός μάλιστα ήταν ο πόνος που κέρδισε ο Εθνικός στο 22-22, ο οποίος ήταν ο συγκλονιστικότερος του αγώνα και μπορεί και να κράτησε και δύο ολόκληρα λεπτά, με αμφότερες τις ομάδες να βγάζουν καταπληκτικές άμυνες.

Στο δεύτερο σετ ο Εθνικός ήταν από την αρχή κυρίαρχος του παιχνιδιού και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει εύκολα στο 25-18, κερδίζοντας κατά κράτος τους ερυθρολεύκους που δεν φάνηκαν να έχουν πλέον τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν το ματς. Με τον ίδιο τρόπο, οι παίκτες του Εθνικού μπήκαν δυνατά και στο τρίτο σετ, όπου προηγήθηκαν 8-4 και 14-8. Προσωρινά προσπάθησε να δώσει ενδιαφέρον στο παιχνίδι ο Μενέλαος Κοκκινάκης που με έξι φαρμακερά σερβίς ισοφάρισε σε 14-14. Κάπου εκεί το ματς πήρε «φωτιά» και δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις από τους λίγους φίλους του Ολυμπιακού που είχαν σπεύσει στο γήπεδο. Μάλιστα, πέρα από τις φραστικές επιθέσεις υπήρξε και ένα μπουκάλι προς τον Κουμεντάκη, όμως παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τα πνεύματα γρήγορα ηρέμισαν, με τον Εθνικό να κατακτά τελικά και το τρίτο σετ με 25-21.

Την ανωτερότητα του Εθνικού εξήρε με δηλώσεις του στο «thrakisport.gr» και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού Γιάννης Καλμαζίδης, που βρέθηκε στο κλειστό της Αργυρούπολης για να δει τα μελλοντικά αστέρια του αθλήματος. Όπως μας είπε ο ίδιος, που ως γνωστόν έχει ρίζες από την Θράκη, ο Εθνικός ήταν μια κλάση ανώτερος δεδομένου ότι έχει παίκτες που διαθέτουν και μεγάλη εμπειρία από την Α1 ενώ προέβλεψε ότι είναι φαβορί για να επαναλάβει τον περσινό του άθλο, αν και δεν είχε προλάβει να παρακολουθήσει νωρίτερα τον πρώτο ημιτελικό.

Ο Εθνικός, που διανυκτερεύει σε ξενοδοχείο της παραλιακής στην Αθήνα, θα αντιμετωπίσει στη 1.00 το μεσημέρι τις Κυριακής στον Πανελλήνιο στον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Οι «ολυμπιονίκες» νωρίτερα πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, κερδίζοντας σαφώς πιο δύσκολα με 3-1 σετ τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (26-24, 24-26, 25-21, 25-23). Πριν τον μεγάλο τελικό, στις 11.00 το πρωί, θα ξεκινήσει ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ηρακλή. Όπως σε όλα τα (μικρά και μεγάλα) αθλητικά γεγονότα που έχουν ενδιαφέρον για την Θράκη, το thrakisport.gr θα βρεθεί και στον μεγάλο τελικό και θα καλύψει όλες τις λεπτομέρειες του μεγάλου αγώνα, με την ευχή η ομάδα του Εθνικού να επιστρέψει αργά το βράδυ της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη με μια ακόμα κούπα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ. (Θ. Κασαμπαλής): Κουμεντακης Δαλακουρας, Στ. Κασαμπαλής, Καβαρατζής, Χατζόπουλος, Μαυροβόλτσος / Κοντοστάθης (λ), Αλεξανρόπουλος, Μπίκος, Βενέτης, Χρηστουηλίας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σαραντίτης): Κοκκινάκης, Μάρκου, Κουλοχέρης, Αντωνακάκης, Ράπτης, Φελερής / Κογκαλίδης (λ), Παπαδέας, Κάλλας, Φάκας, Χελβαδιάν.