Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Με... κάγκελα η παρέλαση στην Ξάνθη. Αντιδρά ο Στυλιανίδης!

Σιδηρόφρακτη η εξέδρα των επισήμων και δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, που προκαλούν από μόνα τους τον κόσμο - ακόμα και όσους έχουν ειρηνικές διαθέσεις και θέλουν να γιορτάσουν την επέτειο
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Ιδιαίτερα αρνητική είναι η εντύπωση που προκαλούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν προβλεφθεί για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Ξάνθη η οποία θα είναι αστυνομοκρατούμενη.
Η αυξημένη επιφυλακή, όπως ανέφερε η Αστυνομία, μεταφράζεται σε δρακόντεια μέτρα που είναι δυνατόν να προκαλέσουν από μόνα τους τον κόσμο, παρότι υπήρχαν ειρηνικές διαθέσεις.

"Κάγκελα Παντού", αποκλεισμένη η εξέδρα
Στην Ξάνθη προβλέπεται ότι η εξέδρα των επισήμων θα είναι σιδηρόφρακτη! Όλη η πλατεία Ελευθερίας θα είναι αποκλεισμένη με κάγκελα και δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση του κόσμου στους χώρους γύρω από τους επίσημους. Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι έντονη ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ετοιμότητα των αστυνομικών αρχών είναι τέτοια ώστε έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες του προσωπικού.
Το γεγονός προκαλεί την αντίδραση του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος στις δηλώσεις του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία χαρακτηρίζει παράλογα. "Αλλοιώνουν το νόημα της Εθνικής Επετείου και προκαλούν τον κόσμο περισσότερο ώστε να κινηθεί εναντίον της πολιτικής ηγεσίας" αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης που τάσσεται κάθετα εναντίον τέτοιου είδους μέτρων που θα μεταβάλλουν την παρέλαση από εορταστική εκδήλωση σε επιχείρηση διάσωσης των πολιτικών που θα βρεθούν στην εξέδρα.

Μόνο η Πρωτοβουλία Αντίστασης παρούσα στην παρέλαση.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση της Ξάνθης δεν έχει ακόμη οριστεί επίσημα ενώ η ΑΔΕΔΥ δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Παρούσα θα είναι μόνο η Πρωτοβουλία Αντίστασης που έχει κάνει γνωστό ότι θα έχει πολύ αυστηρή περιφρούρηση και θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στο πάρκο Διοικητηρίου, φοβούμενη παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στις εκδηλώσεις.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/