Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Οριστικοποιήθηκε! Στις Φέρες το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών

Θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής στις 17 – 19 Αυγούστου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στις 17, 18 και 19 Αυγούστου στο κλειστό γυμναστήριο στις Φέρες θα πραγματοποιηθεί φέτος το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών. Η φετινή διοργάνωση διαφέρει κατά πολύ από τις προηγούμενες, καθώς αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του που μέχρι τώρα ήταν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, καθιερώνεται ως έδρα του η Φέρες, ενώ μικραίνουν και οι ομιλίες των εισηγητών.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης.

Σύμφωνα με αυτό, η πρώτη ημέρα θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Δημάρχου αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλης Άνθιμου, και θα κλείσει με πρόγραμμα από την Χορωδία της Αγίας Κυριακής.

Η δεύτερη ημέρα που είναι και η κεντρική του Συνεδρίου, θα περιλαμβάνει τέσσερις εισηγήσεις από τους: Ιφιγένεια Βαμβακίδου, Μόσχο Πολυσίου, Βλάση Αγτζίδη και Μάρω Παπαθανασίου.

Οι θεματικές ενότητες των εισηγητών ξεκινούν από τη συμβολή του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη της Θράκης και φτάνουν ως τους Πρόσφυγες και τον Ορφέα. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου με την ανάγνωση του μηνύματος του Συνεδρίου, που θα γίνει στο Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας.

.