Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ενημερώθηκε για τα αρχαία του Έβρου η Γωγώ Νικολάου


Έμαθε νεώτερα για τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά ευρήματα και σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του τόπου, από την αρχαιολόγο της ΙΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Τζένη Τσατσοπούλου
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Για τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης, που παλαιότερα εθεωρείτο ότι είναι η Μεσημβρία, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά ευρήματα και σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του τόπου, ενημερώθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου από την αρχαιολόγο της ΙΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Τζένη Τσατσοπούλου.

Στον αρχαιολογικό χώρο έχει βρεθεί, μεταξύ άλλων, ένα μεγάλο ιερό του Απόλλωνα, που θεωρείται από τα σημαντικότερα ευρήματα των τελευταίων χρόνων.

Η κ. Τσατσοπούλου ενημέρωσε την κ. Αντιπεριφερειάρχη και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκτυλίσσονται ήδη από το 1999 στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης παράλληλα με τις άλλες δράσεις, ενώ μία ακόμη δράση είναι η προσπάθεια ανάδειξης και της αρχαίας Εγνατίας οδού.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο και τις δράσεις της ΙΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης και συνεχάρη την κ. Τσατσοπούλου και τους συνεργάτες της.

«Ο αρχαιολογικός χώρος της Ζώνης, όσο και η αρχαία Εγνατία οδός συμβάλλουν με ουσιαστικό τρόπο στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής και αποτελούν ευπρόσωπους τουριστικούς και πολιτιστικούς προορισμούς για τους επισκέπτες.

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στους μαθητές γιατί τους βοηθούν να γνωρίσουν τη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας και τον αρχαιολογικό μας πλούτο καθώς και να συνειδητοποιήσουν την αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου.

.