Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Bράβευση μαθήτριας από Σμίνθη σε παγκόσμιο διαγωνισμό Ζωγραφικής στη Σλοβενία

Η Αχμετσίκ Αϊσέ συμμετείχε με ένα έργο σχετικό με τον "ζωναράδικο" που χορεύουν κορίτσια με παραδοσιακή πομακική φορεσιά μπροστά στο Ηρώο της Σμίνθης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ



Στη Σλοβενία και ειδικότερα στην επαρχιακή πόλη Celje πραγματοποιήθηκε στις 18-5-12 η τελετή απονομής των βραβείων στους νέους και νέες που διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: “Εθνικές Ενδυμασίες και Παραδοσιακοί χοροί του λαού μας”.

Ο Διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται για 17 χρόνια τώρα από το περιοδικό “Ο κόσμος της Τέχνης”, τη Γκαλερί Έργων Τέχνης Νέων και τους συνεργάτες της, έχει καθιερωθεί παγκοσμίως και συμμετέχουν νέοι και νέες από πολλές χώρες. Ψυχή της όλης διοργάνωσης είναι ο γκαλερίστας Μihailo Lisanin. Οι τελετές βράβευσης πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη για τους διακριθέντες από τις γύρω χώρες. Στο Celje έγινε η τελετή για τους νέους από τις Βαλκανικές χώρες και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Ανάμεσα στους βραβευμένους η μαθήτρια της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου Σμίνθης Αχμετσίκ Αϊσέ. Η Αχμετσίκ Αϊσέ συμμετείχε στο διαγωνισμό μετά από παρότρυσνη της καθηγήτριάς της Χρυσούλας Νένου και το έργο της έχει θέμα το χορό “ζωναράδικο” που χορεύουν κορίτσια με την πομάκικη παραδοσιακή φορεσιά μπροστά στο Ηρώον της Σμίνθης. Η Αϊσέ ζωγράφισε τα βιώματά της , διακρίθηκε και μαζί με τις καθηγήτριές της Νένου Χρυσούλα και Κατάκη Δήμητρα ταξίδεψαν στη Σλοβενία για να παραλάβει το βραβείο της.

Η ελληνική αποστολή βρήκε θερμή υποδοχή από τους διοργανωτές και από την ελληνική Πρεσβεία στη Σλοβενία αλλά και από τους ευγενικούς πολίτες του Celje και επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το Γυμνάσιο Σμίνθης ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές του διαγωνισμού, την καθηγήτρια Χρυσούλα Νένου που είχε όλη την πρωτοβουλία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και τη διοργάνωση της εκδρομής, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την οικονομική υποστήριξη, την Ελληνική Πρεσβεία στη Σλοβενία για την υποδοχή και τις διευκολύνσεις που παρείχε στην αποστολή, το ταξιδιωτικό πρακτορείο της πόλης μας “Alpar” για τη συνεργασία του και βέβαια τη μαθήτρια Αχμετσίκ Αϊσέ που μας έκανε περήφανους .