Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το Δημοκρίτειο ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Σε ποια θέση της κατάταξης βρίσκεται αυτό της Θράκης;

Πόσο ψηλά είναι μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ της λίστας;

Ποια τα πέντε καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου;
       ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα των ελληνικών πανεπιστημίων σε ό,τι αφορά την αξιολόγησή τους σε διεθνές επίπεδο αφού τα 14 από τα 23 ΑΕΙ της χώρας περιλαμβάνονται στο 10% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει μελέτη του Δικτύου Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης που εξετάζει την διεθνή κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων. Συνολικά για το 2012 αξιολογούνται σε αυτή την λίστα 20.372 ιδρύματα όλου του κόσμου, ανάμεσα στα οποία 64 ελληνικά.

Καλύτερο ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα αναδεικνύεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην 158η θέση της παγκόσμιας κατάταξης από την 47η που βρισκόταν ένα χρόνο πριν.

Ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών στην 327η θέση και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που κατατάσσεται στην 351η θέση.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το συναντούμε στην 8η θέση των ελληνικών πανεπιστημίων και συνολικά στην 867η θέση παγκοσμίως. Καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάτω από το Δ.Π.Θ. βρίσκονται χιλιάδες ιδρύματα από όλο τον κόσμο αλλά και τουλάχιστον 15 ελληνικά.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται στο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, στην δεύτερη το ΜΙΤ, στην τρίτη το Κέμπριτζ, στην τέταρτη το Στάντφορντ και στην 5η το Μπέρκλεϊ.