Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πόσα δάνεια έχουν κουρευτεί με δικαστικές αποφάσεις στην Ξάνθη;

Ούτε ένα ούτε δύο οι ευνοϊκές για τους πολίτες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου σχετικά με μείωση και ρύθμιση των οφειλών τους σε τράπεζες για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




7 δανειολήπτες της Ξάνθης έχουν πετύχει μέχρι στιγμής ευνοϊκές αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Ξάνθης για τη μείωση και τη ρύθμιση οφειλών τους σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια. 


Όπως σημειώνει το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, Πόπη Συμεωνίδου, υπάρχουν ήδη 7 δημοσιευμένες αποφάσεις για τη ρύθμιση οφειλών που αφορούν κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους για ποσά που φτάνουν τις 150 με 200 χιλιάδες ευρώ.

Εκποίηση ακινήτων για όσους έχουν περιουσία

Σε ότι αφορά στα καταναλωτικά δάνεια, οι πολίτες πέτυχαν τη ρύθμιση των οφειλών τους σε 48 μήνες με αρκετά ευνοϊκούς όρους. Σε ότι αφορά στα Στεγαστικά Δάνεια οι ρυθμίσεις είναι επίσης ευνοϊκές, με την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης δεν έχει άλλα ακίνητα στην κατοχή του. Σύμφωνα με την Πόπη Συμεωνίδου, στις περιπτώσεις αυτές το Δικαστήριο ορίζει Εκκαθαριστή που προβαίνει στην εκποίηση των ακινήτων, όχι σε τιμές πληστηριασμού αλλά σε τιμές ελεύθερου εμπορίου.

Σε κάθε περίπτωση όμως από την εκποίηση εξαιρείται η κύρια κατοικία.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/