Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ανατροπές και αλλαγές στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ροδόπης

Ποιος καλείται να αντικαταστήσει στην δεύτερη θέση της λίστας τον γιατρό Μεχμέτ Εμίνογλου, που έλαβε την προσωπική απόφαση να μην ξανακατέβει υποψήφιος;


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ο Αχμέτ Αμέτ του Ιδρίς είναι το πρόσωπο του οποίο, τελικά θα αντικαταστήσει τον Μεχμέτ Εμίνογλου, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη. 
Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο «Χ», ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Κώστας Ναλμπάντης. Όπως είπε, ο γιατρός Μεχμέτ Εμίνογλου δε θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών και έτσι επιλέχθηκε το πρόσωπο που και στις προηγούμενες εκλογές, εξέφρασε το ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Όσον αφορά τον παραιτηθέντα κ. Εμίνογλου, πήρε αυτή την απόφαση για δικούς του λόγους, είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης. «Στις εκλογές του Μαΐου, ήταν τρεις που είχαν υποβάλλει αίτηση, προκρίθηκαν οι δύο μεταξύ των οποίων ο κ. Εμίνογλου και έμεινε ο κ. Αμέτ εκτός ψηφοδελτίου και θέλησε τώρα τη θέση του κ. Εμίνογλου στο ψηφοδέλτιο».

Ο κ. Ναλμπάντης διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγο να εξαιρεθεί ο κ. Εμίνογλου από το ψηφοδέλτιο και πως η μη συμμετοχή του, ήταν απόφαση του. Πάντως είναι οριστικές αποφάσεις. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον κ. Ναλμπάντη, το ψηφοδέλτιο παραμένει ως έχει στη Ροδόπη με τη σειρά των προηγούμενων εκλογών.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Ναλμπάντης σχολίασε ότι. «εξαιτίας το ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαμε στις εκλογές, ενώ θα μπορούσε να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Εξαιτίας του κόμματος αυτού και της αδιαλλαξίας του ξαναπάμε σε εκλογές. Ο κόσμος νομίζω ότι θα κρίνει την συμπεριφορά του κάθε κόμματος και σε αυτές τις εκλογές». Ο κ. Ναλμπάντης κατηγόρησε και τη Δημοκρατική Αριστερά για τη στάση που κράτησε μετεκλογικά αρνούμενη να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, αν και τα τρία κόμματα μαζί είχαν την πλειοψηφία των 168 εδρών.

Ο κ. Ναλμπάντης εκτίμησε ότι η αυτοδυναμία του πρώτο κόμματος είναι δύσκολος στόχος, ωστόσο τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και ο σχηματισμός κυβέρνησης. «Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από άλλες εκλογές, χειρότερα θα πάμε, καλύτερα δεν πρόκειται να πάμε ποτέ», είπε. Αναφερόμενος στην απόφαση του Ιλχάν Αχμέτ να κατέλθει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Ναλμπάντης απέφυγε να σχολιάσει λέγοντας μάλιστα ότι «εγώ δε θα την κρίνω αλλά ο κόσμος», ενώ σχολίασε ότι αμέσως μετά τις εκλογές ο κ. Αχμέτ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αποχωρεί από το στρατόπεδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εκτίμησε άνοδο των ποσοστών της ΝΔ, προσβλέποντας στη νίκη.

«Ευελπιστούμε και είμαστε σίγουροι για την πρωτιά. Εμείς δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια ούτε ότι θα δίνουμε επιδόματα ανεργίας σε όλους τους λαθρομετανάστες, εκτός αν βρήκαν τόσα λεφτά από κάπου. Σαν αυτά που έλεγε ο Παπανδρέου το 2009».