Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αποκλειστικό: αυτός είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που έχει κάνει φυλακή στην Θράκη

Είχε γράψει σε τζαμί 
της Ξάνθης το σύνθημα 
"τσεκούρι και φωτιά 
στα τουρκικά σκυλιά"


    ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ





Απάντηση: Ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως "Καιάδας", που έγινε ευρύτερα γνωστός εξαιτίας του περίφημου "Εγέρθητω!" που απηύθυνε προς τους δημοσιογράφους την βραδιά των εκλογών, όταν προσέρχονταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην αίθουσα για δηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, έφαγε 20 μέρες φυλακή στον Στρατό όταν έγραψε το συγκεκριμένο σύνθημα σε τζαμί της Ξάνθης, προφανώς την περίοδο που υπηρετούσε την θητεία του στην Θράκη.

Ο Γερμενής είναι το πρόσωπο - κλειδί πίσω από το "εγέρθητι", η σκιά του Νίκου Μιχαλολιάκου και εδώ και μερικές ημέρες, εκλεγμένος βουλευτής στη Β' Αθηνών της Χρυσής Αυγής, παράταξης με την οποία έχει σχέσεις από τα 15 του. Είναι άλλωστε μέλος του πολιτικού συμβουλίου της νεολαίας της Χρυσής Αυγής από την εφηβική του ηλικία, αν και προέρχεται από αριστερή οικογένεια!!!Τυγχάνει σύντροφος της Ελένης Ζαρούλια που εκλέγεται δεύτερη βουλευτής - πίσω από τους σταυρούς του Νίκου Μιχαλολιάκου - αλλά αι μπασίστας του ελληνονορβηγικού συγκροτήματος Naer Mataron με διεθνή καριέρα στο black metal.

"Κάθε φορά που ο αρχηγός έρχεται στα γραφεία, είμαι αυτός που φωνάζει εγέρθητι". Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε μία συνέντευξη - ποταμό χθες το βράδυ  στην τηλεοπτική εκπομπή του Θέμου "Όλα" το βράδυ της Δευτέρας, όπου εξήγησε  πώς συμπεριφέρονται τα στελέχη του κόμματος και πώς προσελκύουν νέους και νέες στο δυναμικό της παράταξης. "Στο κόμμα έρχονται από 15 και 16 ετών, παρά το γεγονός ότι εμείς ζητάμε να έχουν ολοκληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία", αναφέρει ο ίδιος, ενώ χαρακτηρίζει ως "απόλυτη νίκη" την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. "Δάκρυσα. Το βράδυ των εκλογών ζούσα ένα όνειρο που το περίμενα πάνω από 20 χρόνια", λέει χαρακτηριστικά.


Ο Γιώργος Γερμενής αποκαλύπτει το άλλο πρόσωπο του ανθρώπου που με στόμφο επέτασσε σε πολιτικούς συντάκτες να σηκωθούν όρθιοι ως ένδειξη σεβασμού στον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος. "Είχαμε συνεννοηθεί από πριν ότι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα θα σηκωθούν όρθιοι. Και συμφώνησαν. Αν είχαν αντιδράσει από πριν, ίσως να μην τους το έλεγα", εξηγεί.

Ποια ήταν όμως η αφορμή που έφερε τον κ. Γερμενή στην ακροδεξιά παράταξη και τελικά στα έδρανα της Βουλής; Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι δεν προσηλυτίστηκε, αλλά ότι η προσχώρησή του στο κόμμα ήταν αποτέλεσμα προσωπικής του επιλογής. "Κανείς δεν με πίεσε. Κατέβηκα στα μεγάλα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό στο κέντρο της Αθήνας τη δεκαετία του '90 και εκεί συνάντησα μέλη της Χρυσής Αυγής, διάβασα ένα φέιγ βολάν και είδα ότι μου αρέσει. Ήμουν 15 -16 ετών".

Έκπληκτοι έμειναν οι δημοσιογράφοι όταν ο ίδιος ανέφερε ότι προέρχεται από αριστερούς γονείς. "Έλα ντε όμως που μετά από χρόνια έγιναν όλοι Χρυσαυγίτες", είπε, ενώ συνέχισε: "Δεν έχω ψηφίσει ποτέ τίποτα άλλο. Και όταν η Χρυσή Αυγή δεν κατέβαινε στις εκλογές, εγώ απλά δεν ψήφιζα".
Με μακριά μαλλιά, μαύρο μπλουζάκι και κολλητό τζιν την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να περάσει το κατώφλι της οργάνωσης στην οδό Κεφαλληνίας, δεν τα κατάφερε. "Πήγαινε κουρέψου και ξαναέλα", είπε χαρακτηριστικά τότε ιστορικό στέλεχος.

Δείτε απόσπασμα από την συνέντευξη του "Καιάδα", όπως είναι το παρατσούκλι του Γιώργου Γερμενή, στο "Όλα" του Θέου Αναστασιάδη. Για να εξηγούμαστε όμως, στο βίντεο αυτό δεν θα τον ακούσετε να αναφέρεται στην φυλακή που έφαγε στον Στρατό για όσα έγραψε σε τζαμί της Ξάνθης, αυτό είναι πληροφορία του ThrakiLive που δεν ειπώθηκε στην συγκεκριμένη συνέντευξη αλλά είναι διασταυρωμένη, επιβεβαιωμένη και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί τιμωρία για την οποία ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος...


Καιάδας στον Θέμο από fon1972